Annons
Annons

Ikea öppnade i Umeå – och folk spårade ur fullständigt

Dansande minister och kommunalråd, första köpet-uppföljning och trafikkaos. Umeås kärlek till Ikea visade sig tydligt under öppnandet av Ikea i Umeå.

Jonna Nordlund

Umeå har fått sitt efterlängtade Ikea! Just nu känns de svårt att tro att någon stad varit mer välförtjänt av ett varuhus med möbler i papplådor.

Titta bara på reaktionerna här.

 

ALLA dansade loss

Annons

Helt plötsligt står de där, energiminister Ibrahim Baylan och kommunalråd Hans Lindberg (S) och dansar till Icona Pop i ett videoklipp som Kit var första medie att publicera.

– Ja, det är något ovanligt, särskilt för en morgontrött människa som jag, säger Ibrahim Baylan till Västebottenskuriren.

Gilla Cafe.se på Facebook

(Klicka på Instagramposten nedan för att se hur man dansar när Ikea kommit till stan).

A video posted by jas1964 (@jas1964) on

 

Ikea-omröstningen på Folkbladet

Bye bye universitetet och sjukhuset, det är Ikea som finns i Umebornas hjärtan nu.

Ikea

 

Omöjligt att få hotellrum

Det var inte bara Umeborna som tyckte att Ikea-invigningen var typ det bästa som hänt, resande från när och fjärran bokade snabbt upp Umeås hotell och på Clarion Hotel Umeå var platserna slut redan tre veckor innan invigningen.

 

Trafikkaoset

Polisen och Trafikverket varnade för trafiken inför Ikea-öppnandet. ”Har man inte ett ärende just dit kanske man ska ta en annan väg” löd varningen från Trafikverkets Lena Karlsson i Expressen. Problemet var så klart att alla hade ett ärende dit, Ikea öppnade ju.

 

Hunden som fick de första gosedjuren

Även husdjuren hängde med i psykosen, som den här alldeles fantastiska hunden i Västerbottens-Kurirens direktrapportering.

 

uering

Bildtexten: Den första kunden på Ikea i Umeå, Göran Söderlund, berättar att hunden Isac blev stolt över gosedjuren han fick efter Ikea-besöket. 

Annons

Dela (55)
Tweeta

Annons


Laddar