Janice om sin nya EP: ”Jag känner äntligen att jag är på väg hem”

Sångerskan Janice släpper ny EP.

Janice dokumenterar kärlek på gott och ont på sitt senaste släpp, den blygsamt döpta "I Don't Know a Thing About Love".

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2019-09-06 09:35  |  Lästid: 2 minuter

En institution som vi nog aldrig kommer lyckas tacka nog är Tensta Gospel Choir. Körens öde tycks vara att förse den svenska musikbranschen med så mycket talang, karisma och soulighet att vi ska glömma att vårt musikarv egentligen vilar på Garmarna, Drängarna och skrikiga hårdrocksmelodier lyxförpackade till Billboard-ettor.

Senast i raden efter namn som Seinabo Sey, Lykke Li och Mapei är Janice. Häromåret släppte hon debuten Fallin’ Up. Hon har hyllats stort för sin blandning av smäktande soul och pop-hookar. Tidningar, tv-program och tyckare har stångats om att få kalla henne för Sveriges nästa stjärnskott, men frågan är om hon inte redan är på väg att lämna oss jordbundna för stratosfären.

Nu släpper hon EP:n I Don’t Know a Thing About Love, en samling låtar som ska spegla de olika faser som uppstår i en förälskelse.

– I Don’t Know A Thing About Love handlar om olika stadier i kärlek. Den destruktiva, den pirriga, den lyckliga. Delar av min själ översatt i text och melodi. Det har varit en resa, men jag känner äntligen att jag är påväg hem.

Vi bad Janice gå igenom sin nya EP tillsammans med oss för att förklara vad låtarna handlar om.

”Forever”

”Denna handlar om den där destruktiva kärleken och relationen man stannade i lite för länge. En sån där relation med en person som tagit fram de värsta sidorna hos en själv. Jag kände inte igen mig själv längre och det blev vändpunkten. Det tog slut. För sista gången!”

“Doing Wrong” feat Molly Hammar

”Låten ifrågasätter de höga kraven på kvinnliga musikskapare. Jag känner ofta att vi behöver vi prestera mer och bättre för att få det igenkännande vi förtjänar. Det handlar inte bara om hur det låter utan vi blir också bedömda utifrån massa andra faktorer, inte minst hur vi ser ut. Varför är det fortfarande så? Låten skapades tillsammans med tre genier. Två av mina favoritproducenter, Grades (Dan Traynor) och Familytime (Karl Erkenborn) och den helt eminenta Molly Hammar, en ängel och en kär vän. Hon är också den enda feature-artisten på EPn. Det känns så jävla rätt!”

”Hearts Will Bleed”

”Den här låten föddes ur frustration. Det var en riktigt varm sommardag och jag var otroligt trött på folks förutfattade meningar och åsikter om saker som inte rör dom. Det var också med denna låt jag fick leva ut mina klubbiga RnB-dröm. Skriven tillsammans med en av mina favoritlåtskrivare och artister Zikai. Producerad av otroliga Elias Näslin.”

”Kisses At Night Time”

”En hyllning till det absolut vackraste i kärlek. När nätterna är det bästa och morgonen känns som slutet. Ingenting annat spelar någon roll än just den stunden med den där personen. En emotionell explosion av lycka. Jag tror jag lyckats skriva min första glada kärlekslåt?!”

”Need You”

”Skriven hösten 2016. Än i dag en av de låtarna jag håller mest kär. En kärleksserenad om hur vackert det kan vara att släppa in någon på riktigt. Om att ha förtroende. Att våga känna. Det är en låt jag egentligen känner ska vara en duett. Så det kanske kommer också…”

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2019-09-06 09:35