5. Hemmakockar som ”går i” med smöret
Det här är kanske ingen stor grej med tanke på allt som händer just nu men jag kan ändå inte låta bli att bli irriterad varje gång jag hör amatörkockar säga att de ”går i” med ingredienser medan de lagar mat. Bara för att vara tydliga här: Hemmakockar ”tillsätter” ingredienser. Professionella kockar ”går i” med dem, så om du inte har brännmärken på underarmarna eller jobbat långpanna det senaste halvåret är uttrycket från och med nu förbjudet.
4. Matmoralister med idétorka
Är det bara jag, eller börjar vi inte alla bli lite trötta på alla de matmoralister med Instagramkonton som upprörda står i matbutiker och förklarar att helt vanliga livsmedel är ”giftiga” och utan att bli tillfrågade berättar hur mycket socker random shit innehåller? För femte gången denna vecka står de plötsligt där i min feed och förklarar att ”proteinbars faktiskt är GODIS” med en självgod min som om de vore Woodward eller Bernstein som precis avslöjat en skandal som leder hela vägen upp till Vita Huset.
3. Folk som inte kan sluta förklara hamburgartrenden död

Att ständigt och återigen förklara hamburgaren död är inte ens särskilt upprörande, bara en oerhört trött och oinspirerad ”spaning” för människor med täppt trendnäsa. Hamburgaren är en ganska vanlig maträtt – inte en fidgetspinner eller ett par regnbågshängslen, okej? Jaha, så Brödernas sökte rekonstruktion förra året? Men det gjorde även Buttericks och Plantagen, men ingen förklarar hortensia- eller pruttkuddetrenden över för det.
2. Människor som lagar ”asiatiskt”
Snälla, rara tv-kockar, influencers och mästerkockdeltagare. Asien är en världsdel. Inte ett kök. Det sträcker sig från Turkiet i väster till Berings sund i öst och att reducera ungefär 60 procent av jordens befolknings myriader av matkulturer till ”asiatiskt” bara för att du inte vet vad du ska kalla din pannkaka med koriander, jordnötter och chili visar bara att du inte har en jäkla aning om vad du snackar om.
1. Kroginstagrammarnas minspel
Att unga människor som egentligen borde hänga på donken börjat starta krogkonton på sociala medier säger jag inget om. Men måste man se ut som en berusad pantomimartist när man gör det? Den gängse krogginstagrammaren häller just nu sin dippsås över den mediokra birriatacon med den överdrivna entusiasmen hos en stumfilmsskådespelare som leker charader framför ett rum fullt av synskadade, och det irriterar mig. Herregud vad det stör mig.