The Chefs Press stekvikt, 339 kronor

Den amerikanska kocken Bruce Hill har uppfunnit The Chefs Press, en ventilerad stekvikt som inte bara är otroligt snygg i pannan, den förkortar tillagningstiden med cirka 20 procent och gör stekytan mycket jämnare och snyggare. Är den nördig? Ja. Är det ett måste för varje hemmakock med självrespekt? Självklart! Bara att klicka hem.
www.kitchenlab.se
Gestura kocksked, 395 kronor

Att betala nästan 400 spänn för en sked är naturligtvis vansinne, tills man inser att vi faktiskt snackar världens BÄSTA sked här. Då blir den plötsligt inte löjlig länge, utan till och med ganska nödvändig (åtminstone för alla oss nördiga foodies). För det första är volymen EXAKT en matsked och den har både en platt kant för urskrapning av burk och spets gjord för precisionshällning. Sedan är den snygg också och varje sked är stansad och svarvad för hand av Mr. Okada själv i Niigata, Japan.
www.cleancut.se
Yakumi kantinbrickor, från 975 kronor

Det senaste inom organisationsporren kommer naturligtvis från Japan. Allt fler kockar har nämligen upptäckt de så kallades yakumibrickorna, låga breda metallbrickor med små burkar som man fyller med salt, kryddor och mise-en-place. Dessa fungerar sedan som en portabel arbetsstation och man kan snabbt flytta ingredienser mellan skärbräda, spis och uppläggning utan att behöva jaga små burkar eller slå i skåp. Oumbärligt, om du frågar mig.
www.japaneseknifecompany.se
The Pepper cannon, 2 300 kronor

Denna innovativa, men svindyra, kökspryl löser ett problem som de flesta inte visste att de hade: att det faktiskt är sjukt tråkigt att använda en traditionell pepparkvarn. Faktum är att jag sällan använder svartpeppar av precis den anledningen. Jag har ingen lust att vrida och vrida med bara ett par smulor som resultat. Detta ändras dock från och med nu. The pepper cannon från amerikanska Männkitchen gör nämligen det namnet antyder och SKJUTER ut den nymalda pepparn, med sju vridningar istället för sjuttio.
www.amazon.se
Ninja Swirl by Creami, 3 599 kronor

Livet är inte bara köksorganisation och precisionsmatlagning. Ibland måste man tänka på sina macros och då finns det inget bättre hjälpmedel än innovativa Ninjas nya glassmaskin Swirl. Faktum är att det är min flitigast använda kökspryl just nu och man kan inte bara göra mjukglass på allt från yoggi till mixad frukt med den, utan också frysa in proteinshakes som blir ett gott och fitnessvänligt mellanmål. Faktum är att jag använder den så mycket att jag bara motvilligt lånar ut den till barnen när de vill testa nåt sjukt de sett på TikTiok.
ninjakitchen.se/