Hoppa till innehåll

Kika in i världens coolaste gym, där allt är gjort i bambu, trä och sten

Tulum Jungle Gym

Glöm Gold’s Gym på Venice Beach. I svenskarnas nya favoritresemål Tulum ligger ”The Jungle Gym” där det mesta går i Flintstones tecken.

Det finns ett par gym värdiga en plats på en ”100 saker du måste göra innan du dör” typ av lista. För hardcore-muskelknutten är Gold’s Gym på Venice Beach i Los Angeles den solklara ettan. Gymmet där Arne Schwarzenegger skulpterade sin Mr. Olympia-vinnande kropp under 1970-talet.

Men det finns fler gym värdiga en ”100 saker”-lista. Instagramgymmet nummer ett, Tulum Jungle Gym i lifestyle-semestermekkat Tulum i Mexiko, är ett av dem. Gymmet har sen det grundades 2017 seglat upp på var och varannan träningsorienterad persons bucketlist och blivit en sensation på sociala medier. Faktum är att djungelgymmet blivit utsedd till ett av världens bästa gym av ansedda träning- och hälsatidningen Men’s Health.

Gymmet, som ligger på stranden på den södra delen av Tulums långa strandsträcka, marknadsför sig som ”verklighetens Flintstones gym” och sånär som på ett par stänger är allt, ja precis allt, gjort i bambu, trä och sten.

Och visst är det en annorlunda och mäktig upplevelse att beskåda alltifrån stänger i bambu till handgjorda 20 kilosvikter i trä. De fria (trä)vikterna sträcker sig från 2 till 72 kilo, där en 3,5 kilos trähantel har samma omfång som en 30 kilos metalldito på ett Sats-gym.

Mest originella är de många olika ryggövningarna som känns stenålder – på riktigt. I en latsdrag-liknande maskin tjonkar du på stenar i olika vikter inkapslade i en repkonstruktion som senare läggs i en nätkorg.

Stenålder!

”The Jungle Gym” är inte speciellt stort, men det strandgymmet inte har i yta tar den igen i Instagram-vänlighet och rent övningsmässigt saknas faktiskt inget. Allt beror såklart på preferenser, men att kalla det ett av världens bästa gym vore att ta i. Världens coolaste gym känns snarare som en korrekt titulering.

Befinner du dig i Tulum och känner att det blivit lite väl många margaritas är det ett måste att svänga förbi på ett, får man säga, världsunikt träningspass!

Kostnaden för en träningssession? 250 pix.

Spana in fler bilder från djungelgymmet här!

Inget gym är fullbordat utan ett platt muskelknuttecitat!

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.