Klart: Då öppnar Stockholms nya pommes frites-restaurang

Nu har Sveriges första pommes frites-restaurang äntligen ett premiärdatum och menyn ser helt klart väldigt lovande ut!

Jonas Strandberg | Foto: Jorit Gras  |  Publicerad 2023-04-28 10:15  |  Lästid: < 1 minuter

Café har tidigare uppmärksammat Pom Friterie som är en ny restaurang och bar som satsar fullt på pommes frites av högsta kvalitet. Initiativtagarna till projektet berättar i ett pressmedelande att detta sker genom en unikt framtagen och hållbart odlad potatis som skärs upp för hand innan den tillagas. De färdiga pommes fritesen serveras tillsammans med smaker från hela världen.

– Med Pom Friterie vill vi lyfta pommes frites från snabbmat till en färskt tillagad premiumprodukt med smak av den odlade potatisen. Tillagningen har utvecklats under flera år medan vi letat efter den perfekta lokalen, säger Jorit Gras som är medgrundare och kreativt ansvarig på Pom Friterie.

Foto: Jorit Gras

Menyn på Pom Friterie bygger på toppade frites med olika teman från världens kök så som Grekland, Marocko och Japan. Restaurangen serverar även friterade bites och pickles samt mindre rätter som passar till pommes frites. Ostron och skaldjur kommer också att finnas på menyn när dessa är i säsong.

Dryckeslistan är framtagen av medgrundaren Marvin Romein som tidigare varit barchef på bland annat Kåken och L'Avventura. Romein berättar att listan främst bygger på bubblande drycker då kolsyra passar perfekt till friterad mat. 

Pom Friterie öppnar fredagen 19 maj i hörnet Lästmakargatan och Regeringsgatan. För inredningsdesignen står av den svenska design- och arkitektbyrån Koncept.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-04-28 10:34