Hoppa till innehåll

Klassiska juldrinken – så enkelt gör du den

Bilden är borttagen

Äggtoddy är någonting jag dricker med någon slags skräckblandad förtjusning. Lite sliskigt och sött, men också förbannat gott, i alla fall i lagoma mängder. Hur som helst är det en riktig julklassiker, och ett smarrigt alternativ när man tröttnat på glöggen. Dessutom är det hur enkelt som helst att göra: Ingredienser (per glas): 1 stor … Continued

Bilden är borttagen
Äggtoddy är någonting jag dricker med någon slags skräckblandad förtjusning. Lite sliskigt och sött, men också förbannat gott, i alla fall i lagoma mängder. Hur som helst är det en riktig julklassiker, och ett smarrigt alternativ när man tröttnat på glöggen.

Dessutom är det hur enkelt som helst att göra:

Ingredienser (per glas):
1 stor äggula (eller 2 små)
2 msk strösocker
5 cl mörk rom eller cognac
Kokande vatten
1 stänk vaniljsocker (går även att experimentera med exempelvis kanel, muskot eller kardemumma)

Vispa äggula och socker till ett fluffigt skum. Blanda i spriten. Häll på lite kokhett vatten för att få värme i drinken. Toppa med vaniljsocker eller annan ”krydda”. Drick!

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.