Hoppa till innehåll

Lyssna på Lana Del Reys cover av Liverpool-låten ”You’ll Never Walk Alone”

Lana Del Rey i katakomberna på Anfield
Wilmer Gyllström

Världsstjärnan sjunger ledmotivet till en kommande dokumentär om Liverpools extremt framgångsrika fotbollslag. Ett mäktigt samarbete man kanske inte hade på känn.

Låten You’ll Never Walk Alone är en av de mest klassiska och slagkraftiga låtarna inom fotbollssammanhang. Det är You’ll Never Walk Alone eller Champions Leauge-hymnen som du, oavsett om du hejar på Liverpool eller inte, kan klämma i när de sista tonerna ekar ut över läktaren.

Även om den klassiska fotbollslåten kanske främst är förknippad med Liverpool debatteras det friskt, inte minst mellan fans av Liverpool och Celtic, vilket lag som låten ”tillhör”. Men det är allmänt accepterat att låten först sjöngs i Merseyside och Liverpool våren 1963.

Originallåten. som skrevs av Rodgers och Hammerstein när de skrev musik för musikalen Carousel under 1940-talet, har nu fått en ny tolkning. Och denna gång är det inte supportrar som sjunger låten – istället är det superstjärnan Lana Del Rey som tolkar den.

På Lana Del Reys Twitter och Instagram har hon lagt upp en video där hon sjunger You’ll Never Walk Alone a cappella.

https://twitter.com/i/status/1323922256020471809

Lana Del Reys tolkning kommer att användas i en kommande dokumentär om Liverpool. En kommande dokumentär som ännu inga fler detaljer är kända kring. Det är knappast första gången ett fotbollslag får stå i centrum under för en dokumentär. Senaste åren har det varit närmast inflation på temat ”kameror följer ett fotbollslag under en säsong”.

Just nu kan du se Tottenham-dokumentären All or Nothing: Tottenham Hotspurs på Amazon Prime, där José Mourinho verkligen är José Mourinho med allt vad det innebär. På samma plattform återfinns en dokumentärserie om både Leeds och Manchester City. Och på Netflix finns två säsonger av hyllade Sunderland ’til I Die och även en relativt okej dokumentär som följer Juventus.

Foto: Getty

Men hur kommer det sig att Lana Del Rey vill göra musiken till en Liverpool-dokumentär? Allt går tillbaka till ett möte mellan klubben och superstjärnan under 2013. Lana Del Rey besökte då Anfield för att se Tottenham möt Liverpool. Hon har själv sagt att hon håller på både Celtic och Liverpool.

”Jag kom i kontakt med Liverpool genom min manager Ben vars humör kan svikta beroende på hur resultatet i matcherna ser ut. Jag älskade att se Luis Suarez spela… Människorna är så vänliga och Anfield är verkligen något extra” säger Lana Del Rey till Liverpool.com.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.