Hoppa till innehåll

Levi’s och New Balance i nytt samarbete – hyllar mountainbike-kulturen med två sneakers

Jesper Johansson

Giganterna New Balance och Levi’s har skapat två nya skor för att hylla mountainbike-kulturen och platsen där cykelfenomenet uppstod.

New Balance MT850 lanserades under 1990-talet och har snabbt blivit en av företagets mest ikoniska modeller. Nu kommer skon i två nya färgkombinationer och materialvalet är denna gång denim från Levi’s. Samarbetet är en hyllning till mountainbike-kulturen och Marin County – födelseplatsen till cykelsporten. Inspirationen har man funnit i den traditionella estetiken och stilen hos cyklar från den här eran, en tid då mountainbiken på sätt och vis skapades.

För att göra skon än mer unik och intressant kan man se Levi’s Red Tab och till skon får man tre uppsättningar av skosnören.

Yttertyget på skon är utöver Levi’s denim också ackompanjerad av suede-överdrag och paletten parar ihop neutrala toner med starka färger som sticker ut. Detta efter inspiration av de cyklar som kom under sportens födelse.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.