Hoppa till innehåll

Liften i skidparadiset blir gourmetrestaurang

Jonas Strandberg

Den som vill krydda skidresan med ett restaurangbesök utöver det vanliga bör ta sikte på Österrike nu i mars.

I mars kan skid- och matentusiaster se fram emot något utöver det vanliga i det österrikiska skidområdet Salzburgerland. Skidorten Hochkönig står nämligen först värd för skid- och vinveckan från 9 till 16 mars, då fokus på områdets många restauranger kommer ligga på lokala delikatesser och österrikiskt vin.

Den mest uppseendeväckande programpunkten under veckan äger rum den 15 mars, när gondolliften Natrunbahn förvandlas till en restaurangupplevelse utöver det vanliga. Liftens 35 gondoler har plats för mellan sex och åtta gäster, där mat och vin serveras vid varje stopp. Inget för den höjdrädde med andra ord, men en mäktig utsikt lär vara att vänta. Mot slutet av kvällen serveras dessert i restaurangen TOM Almhütte, där kvällen avslutas med livemusik.

Foto: Salzburgerland
Foto: Salzburgerland

Ölfantasten bör istället boka in veckan därpå, när Alpine Craft Festival äger rum den 21-23 mars. Evenemanget inkluderar ölprovning med tillhörande rätter på Beer & Dine, österrikiska specialiteter på Alpine Craft Night on the Mountain, livemusik och DJs.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.