Hoppa till innehåll

Ligger förkyld och funderar

Bilden är borttagen

Ni vet när man var liten och ville käka burgare på gatukök så kunde man ju antingen välja mellan en hamburgare med bröd ELLER en hamburgare med pommes. Beställde man en hamburgare med pommes så fick man alltså bara själva den frysta, stekta köttpucken och en portion pommes frittes med en massa ketchup och senap … Continued

Ni vet när man var liten och ville käka burgare på gatukök så kunde man ju antingen välja mellan en hamburgare med bröd ELLER en hamburgare med pommes. Beställde man en hamburgare med pommes så fick man alltså bara själva den frysta, stekta köttpucken och en portion pommes frittes med en massa ketchup och senap över. Hamburgare med bröd OCH pommes var det ingen som åt och var man fräck nog att beställa en sådan sjukt lyxig rätt så kolla gatukökskocken misstänksamt på en och undra om man trodde att man var PG Gyllenhammar eller nån? Minns ni det? En sån är jag i alla fall sugen på nu. Finns den kvar?

Jonas Cramby är författare och skribent i Café. Han har gett ut kokböckerna Texmex från grunden, Texas BBQ, Mackor, !Taco loco!, Japansk grillning och Korean BBQ samt guideboken Tokyo för foodisar. Böckerna har getts ut i flera länder över hela världen.

Email: crambyjonas@gmail.com

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.