Hoppa till innehåll

Mexlagarskolan # 5

Bilden är borttagen

Fisk och kålsallad kanske inte låter så där supergott, men jag lovar er: fish tacos är kungen av tacos. Sjukt smarrigt. Så här gör ni: Fish tacos Ingredienser: fisk (tonfiskfilé, havsaborre eller hälleflundra) vetemjöl, rismjöl, öl, olja, salt, chili, spiskummin och paprikapulver. Gör så här: Blanda vetemjöl och kryddorna på ett fat. Rismjöl och öl … Continued

Fisk och kålsallad kanske inte låter så där supergott, men jag lovar er: fish tacos är kungen av tacos. Sjukt smarrigt. Så här gör ni:
Bilden är borttagen
Fish tacos
Ingredienser: fisk (tonfiskfilé, havsaborre eller hälleflundra) vetemjöl, rismjöl, öl, olja, salt, chili, spiskummin och paprikapulver.
Gör så här: Blanda vetemjöl och kryddorna på ett fat. Rismjöl och öl på ett  annat och rör om så att det blir en kletig frityrsmet. Värm ett par centimeter olja i en stekpanna  tills en klick av frityrsmeten omedelbart puffas upp när du droppar i den. Doppa fiskfiléerna i kryddmjölet först och sedan smeten och lägg i olja. Fritera ett par minuter på varje sida, till smeten blivit krispig och fått en fin färg och lägg sedan på hushållspapper.
Cole slaw
Ingredienser: Röd- eller vitkål, tomat, silverlök, vitlök, honung, dijonsenap, majonnäs, färsk koriander, vinäger, spiskummin och chipotlechili.
Gör så här: Riv kålen, hacka tomatern, löken och vitlöken och blanda. Gör en dressing av de andra ingredienserna (inte för mycket majonnäs, en matsked räcker) och blanda i.
Servera de friterade fiksfiléerna i ett mjukt tacobröd med cole slawen och Pico de gallon (som du har recept på här). Ha gärna lite chips på sidan. Och mexikanskt öl. Men det förstår ni ju själva.

Jonas Cramby är författare och skribent i Café. Han har gett ut kokböckerna Texmex från grunden, Texas BBQ, Mackor, !Taco loco!, Japansk grillning och Korean BBQ samt guideboken Tokyo för foodisar. Böckerna har getts ut i flera länder över hela världen.

Email: crambyjonas@gmail.com

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.