Här är midsommarsåsen som får gästerna att dra efter andan (eller i alla fall att dippa chipsen några extra gånger). Enkel och snabb att göra – och väldigt god. Smak av citron och dill gör att den passar alldeles utmärkt till midsommarafton.
Midsommarens godaste dippsås
Du behöver:
4 dl crème fraiche (34%)
1 liten rödlök
150 gram stenbitsrom eller röd kaviarmix (två askar rom)
35 gram dill (1 fryst dillask från findus)
1 tsk strösocker
Citronjuice
Örtsalt
Så gör du:
– Börja med att snabbpickla rödlöken. Det gör du så här: Finhacka rödlöken, häll över generöst med citronjuice, lite strösocker (börja med en tesked) och lite örtsalt. Låt stå i ca fem minuter.
– Blanda sedan rödlöken med övriga ingredienser.
– Smaka av. Krydda upp med örtsalt, socker och citron tills du är nöjd. Man kan vräka på ordentligt med kryddor, den här såsen tål det. Var inte blyga.
– Låt dippsåsen stå minst i en timme för att alla smaker ska hinna sätta sig ordentligt. Mycket viktigt.
– Serveras till chips eller räkor och lax.