Hoppa till innehåll

Midsommaraftons godaste dippsås – med dill, citron och stenbitsrom

Lisa Arnell

Vårt bästa midsommartips är en dippsås som (i stort sett garanterat) kommer att göra succé.

Här är midsommarsåsen som får gästerna att dra efter andan (eller i alla fall att dippa chipsen några extra gånger). Enkel och snabb att göra – och väldigt god. Smak av citron och dill gör att den passar alldeles utmärkt till midsommarafton.

Midsommarens godaste dippsås

Du behöver:

4 dl crème fraiche (34%)
1 liten rödlök
150 gram stenbitsrom eller röd kaviarmix (två askar rom)
35 gram dill (1 fryst dillask från findus)
1 tsk strösocker
Citronjuice
Örtsalt

Så gör du:

– Börja med att snabbpickla rödlöken. Det gör du så här: Finhacka rödlöken, häll över generöst med citronjuice, lite strösocker (börja med en tesked) och lite örtsalt. Låt stå i ca fem minuter.

– Blanda sedan rödlöken med övriga ingredienser.

– Smaka av. Krydda upp med örtsalt, socker och citron tills du är nöjd. Man kan vräka på ordentligt med kryddor, den här såsen tål det. Var inte blyga.

– Låt dippsåsen stå minst i en timme för att alla smaker ska hinna sätta sig ordentligt. Mycket viktigt.

– Serveras till chips eller räkor och lax.

Trevlig midsommar!

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.