Annons
Annons

Midsommaraftons godaste dippsås – med dill, citron och stenbitsrom

Vårt bästa midsommartips är en dippsås som (i stort sett garanterat) kommer att göra succé.

Lisa Arnell
Foto: IBL

När vi hade en lite sommarskål tillsammans med våra vänner på ELLE-redaktionen här om dagen levererade moderedaktören Jenny Fredriksson en sås som fick alla att dra efter andan (eller i alla fall att dippa chipsen några extra gånger). Enkel och snabb att göra – och väldigt god. Smak av citron och dill gör att den passar alldeles utmärkt till midsommarafton.

Midsommarens godaste dippsås

Du behöver:

Annons

4 dl crème fraiche (34%)
1 liten rödlök
150 gram stenbitsrom eller röd kaviarmix (två askar rom)
35 gram dill (1 fryst dillask från findus)
1 tsk strösocker
Citronjuice
Örtsalt

Så gör du:

– Börja med att snabbpickla rödlöken. Det gör du så här: Finhacka rödlöken, häll över generöst med citronjuice, lite strösocker (börja med en tesked) och lite örtsalt. Låt stå i ca fem minuter.

– Blanda sedan rödlöken med övriga ingredienser.

– Smaka av. Krydda upp med örtsalt, socker och citron tills du är nöjd. Man kan vräka på ordentligt med kryddor, den här såsen tål det. Var inte blyga.

– Låt dippsåsen stå minst i en timme för att alla smaker ska hinna sätta sig ordentligt. Mycket viktigt.

– Serveras till chips eller räkor och lax.

Trevlig midsommar!

Annons

Dela (4)
Tweeta



Laddar