”Civilkurage är det töntigaste som finns” – Moa Wallin reder ut samtiden

Montage med följande motiv: mat, Jordan B Petersons bok 12 rules for life, Henrik Schyffert och Moa Wallin

Café tolkar tidens tecken med hjälp av Sveriges skarpaste hjärnor. Denna gång: Moa Wallin, poddare i Della Q och Tankesmedjan.

Moa Wallin
Moa Wallin | Foto: TT  |  Publicerad 2019-08-06 14:54  |  Lästid: 2 minuter

KÖR!


Iman Talabani

Verkar inom min bästa humorgenre ”spelet mellan könen”. Jag rekommenderar särskilt Youtube-videon Alla ortengrabbar ljuger

Helt vanlig mat

Det är extremt skönt att inte behöva fundera på hur rätten uttalas eller smakar när man ska beställa. Helst ska man också äta exakt samma helt vanliga maträtt varje dag, det är bortskämt att behöva omväxling. 

Spotify

Världens enda poddspelare. 

Manlig omskärelse

Jag ser inga problem med det. 

Rebecka Hedström

Det är alltid fruktansvärt att behöva ta ledigt från Tankesmedjan i P3 eftersom vikarien är tusen gånger roligare än jag. Hon borde få ett eget program innan vår producent bestämmer sig för att överlåta min plats till henne.


AVVAKTA!  


Att publicera ytterligare en krönika om frivillig barnlöshet

Ja, vi har fattat att ni tycker att frågan ”När är det dags att bilda familj?” är en del av ett strukturellt förtryck.   

Polyamorösa

Det är djupt obehagligt att de får vandra fritt i samhället. Jag hamnade bredvid en sådan på en middag nyligen, det kändes som att sitta bredvid en nazist. Jag försökte förklara att ”man kan inte både ha kakan och äta den” är ett oerhört tänkvärt ordspråk, men det nådde inte fram. 

Civilkurage

Är det absolut töntigaste som finns. Jag hatar personer som vet hur man gör ett ”envarsgripande”. Om ingen människa är i fara kan man väl lika gärna låta en tjuv unna sig lite lyx i sitt enda liv. 

Att ha en stark åsikt i korianderfrågan 

Jag är okej med koriander, varken mer eller mindre. Jag tycker att korianderns rykte som vår tids största vattendelare är extremt oförtjänt, det är väl bara en krydda i mängden?


STOPP!


Nykterhetstrenden

Nu har jag knappt några snabbdrickande vänner kvar att ha som måttstock för att slippa problematisera mitt eget drickande.   

Anlita städhjälp i din tvårummare

Läs Jordan B. Peterson och bädda din egen säng, tack.

Myers-Briggs personlighetstest

Det är naturligtvis urtrevligt att ägna sig åt självförhärligande, men märkväl att testet är pseudo­vetenskapligt och att ingen bryr sig om att du är ”ENTP”.

Henrik Schyffert

Kan inte motivera det, har bara fått nog av honom.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2019-08-06 14:57