”Vänner som koncept är sorgligt” – Nanna Olasdotter Hallberg reder ut samtiden

Nanna Olasdotter Hallberg frilagd över Michael Douglas och Sharon Stone och en kvinna i Gosha Rubchinskiy-tröja.

Café tolkar tidens tecken med hjälp av Sveriges skarpaste hjärnor. Denna gång: Nanna Olasdotter Hallberg, programledare i Morgonpasset och med podcasten Punani_99.

Nanna Olasdotter Hallberg | Foto: Getty Images  |  Publicerad 2019-09-24 15:02  |  Lästid: 2 minuter

KÖR!


Jägar- och samlartidens magiska värld

Vi är bara dumma, dumma djur i flock. Så fantastiskt. Kan vi kasta alla pengar vi har på arkeologisk forskning gällande jägar-och samlarsamhällen. Fuck rymden. Jag vill veta mer om den mänskliga essensen tack. 

Modern dans

Borde vara det folkligaste vi har. Speciellt nu när den finns i ett instagramflöde nära dig, som till exempel Alexander Ekmans, @ekman. Eller ännu bättre såklart, att gå till en fysisk plats för att se modern dans. Det är enligt säkra källor det lättaste sättet att hamna i ett meditativt tillstånd.

Modern dans.
Modern dans – nyckeln till ett meditativt tillstånd?

Birthstrike movement

Är ett pisslitet men ändå globalt initiativ, där cirka 200 personer bestämt sig för att inte skaffa barn. Mesigt, men ändå på rätt spår. Om jag säger obligatorisk sterilisering för alla, vad säger ni då? Jag vet! Enda realistiska sättet att tackla miljöproblemen.  

Punani_99

Kör. Snälla, för min skull.

Överdriv

Ingen vill höra en helt naturtrogen anekdot. Krydda för guds skull. Tänk på mottagaren.


AVVAKTA!


Kommunismen

Har länge väntat på att kapitalismens pendel ska svänga, men utan framgång. Inte ens när Kim Kardashian bar en Gosha Rubchinskiy-tröja med hammaren och skäran ökade antalet kommunister? Sven Wolter läser fortfarande Marx i sin ensamhet. Jag sätter mina hästar på att kommunismen blir nästa FI-psykos. Kanske utan förtryck och sånt trist, men absolut med mycket Karl Marx-merch! Typ ”shoppa dig till kommunism”. Lite mer som en hobby du helst inte vill integrera i ditt vardagsliv. Avvakta med detta för guds skull. Allt som glimmar är inte guld.

Moderiktig kommunism signerad Gosha Rubchinskiy.
Moderiktig kommunism signerad Gosha Rubchinskiy.

Barnteater

När ska det bli sexigt igen? Som på 70-talet. Statusen för barnkultur måste höjas, visst? Men jag efterlyser även en sexuell spänning mellan skådespelarna. Jag vill känna rummet vibrera av sexuell energi när stadsteatern sätter upp en barnversion av Tjechovs Tre systrar

Inredning

Är fult och tråkigt. Jag bor i stället i en helt tom etta, men det funkar ju inte heller, så det kanske ett nödvändigt ont?


STOPP!


Sex

Är äckligt. Ibland även farligt och dumt. Gör det inte.

Sexscen ur Basic Instinct.

Musik

Hatar jag. Inget är så överskattat. Framför allt hatar jag när människor måste berätta att dom älskar musik. Alla älskar musik. Utom jag kanske. Sluta vara så basic och börja anstränga dig för att vara intressant istället.

Prata om musik

Det finns verkligen ingenting att säga. Verkligen ingenting. Sluta.

Omslagsbild till podden Hemma hos Strage med Fredrik Strage.

Vänner

Som koncept, det är sorgligt. Tänk att mina vänner får lämna mig om jag beter mig illa! Skulle vilja att vänskapsrelationer mer liknade familjeband, alternativt äktenskapslagar i Saudiarabien.


Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2019-10-23 13:35