NY-börsen blandade ihop Schweiz och Sverige när Spotify noterades

New York-börsen hissade Schweiz flagga i stället för Sveriges när Spotify skulle introduceras på börsen.

Amerikanernas förvirring mellan Sverige och Schweiz är uppenbarligen total, för när svenska Spotify skulle introduceras på New York-börsen i dag var det den rödvita flaggan som hissades intill Spotifys logga på Wall Street.

Joel Linde | Foto IBL  |  Publicerad 2018-04-03 16:41  |  Lästid: < 1 minuter

Som USA-resenär har jag själv fått frågor som “när ni ska ut på krogen, åker ni till typ Madrid då eller?” eller “har ni asfalterade vägar i Sverige?”, och visst kan det kännas tröttsamt med påståenden om att amerikaner inte har någon koll på geografi, men ibland är det svårt att hålla tillbaka förvåningen.

Som till exempel i dag, när svenska Spotify skulle introduceras på New York-börsen. Förvirringen mellan vad som är Sweden och vad som är Swizerland har förvisso alltid varit stor bland amerikaner, och förmodligen många andra också, men vid flagghissning skulle man kunna tänka sig att en dubbelkoll är på sin plats. Men icke. Någon gick på feeling och hissade Schweiz flagga framför Spotifys stora logga på New York-börsens fasad på Wall Street, vilket Di Digitals reporter var snabb med att föreviga på bild.

Flaggan fick vaja i ungefär en kvart innan någon insåg att fel land hade fått Wall Street-cred, och den blågula hissades i stället. Vi bjuder på den, Schweiz, hoppas ni kompenserar oss!

Handeln med Spotifyaktien inleddes klockan 15:30 svensk tid, men eftersom introduktionen är av det större slaget har ingen aktuell kurs släppts ännu. På förhand sägs den dock handlas för 132 dollar, motsvarande 1 100 kronor, vilket ger bolaget ett totalvärde på ungefär 197 miljarder kronor.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-10 13:16