Välkommen till Café, Sveriges bästa pappabloggare Nisse Edwall!

Nisse Edwall har en lång karriär som programledare i radio och tv bakom sig. Sedan ett par år driver han en av Sveriges viktigaste, roligaste och mest intressanta bloggar om hur det är att vara pappa. Nu flyttar den hit till oss på Café.

Markus Thunberg | Foto Petter Johansson  |  Publicerad 2017-11-02 09:15  |  Lästid: < 1 minuter

Nisse! Kul och varmt välkommen till oss på Café. Varför ska man läsa dig?

– Varför inte? Livet är för kort för att säga nej till saker. Våga, vinn! Min fru har dessutom sagt att hon älskar min blogg för att den ”på ett ärligt och humoristiskt sätt tar upp livet som småbarnsförälder.” Min mamma låter vidare hälsa att hon fått ett otroligt utbyte av mina listor. Framförallt listan med rubriken ”9 orsaker till varför jag skrek i kudden i natt”.

Du har ju bloggat ett tag nu (senast på Mama), när har du orsakat störst rabalder?

– När jag erkände att jag har för vana att låtssasova mig igenom yngste sonens skrik på nätterna och sedan allt som oftast följa upp detta med att djupsova räv på morgongen och låta min fru fixa i ordning barn och frukost fick jag en del skit.

#Metoo i en mening… hur har du påverkats?

– Jag upplever en märklig kombination av uppgivenhetskänsla över att alla kvinnor blivit/blir behandlade som skit och en triumfatorisk glädje över att alla manliga rötägg puttas ut i en perifer medial skugga där de kan stå och talla på varandra i stället för att fingra på kollegor som inte vill ta i dem med tång.

Hur lever du? Med andra ord, vilka kommer vi få läsa om här i bloggen?

– Jag lever i en femrummare i Farsta tillsammans med min fru Li och mina söner Manne, snart 8 och Jojo, 2,5.

Vilken är den största frågan i din familj just nu?

– Vem som egentligen ansvarar för att se till att bilen står på rätt gata nu när städgatehelvetet dragit igång igen.

Till sist: hur skulle du beskriva din egen (kläd)stil?

– En blandning av The Dude och Lapo Elkann.

Nisse Edwalls blogg hittar du här! Här hittar du Nisse Edwall på Instagram – följ honom där också! Tillsammans med Manne Forssberg har Nisse Pappapodden, den hittar du här.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-10 15:27