Nu kan du få prylar och varor hemkörda med Ubers nya tjänst Uber Direct

Utöver människo- och mattransport kan du nu även få kläder och accessoarer hemkörda till dörren.

Markus Aamisepp | Foto: Uber & Getty  |  Publicerad 2020-07-08 11:03  |  Lästid: < 1 minuter

Uber kom till Sverige först 2012 och har sedan dess ritat om kartan för taxibranschen. Att behöva knappa in ett nummer och vänta i tre signaler till ett klassisk taxibolag känns plötsligt som en evighet, att diskutera Uberchaufförens bilmodell när hen är på väg mot dig har blivit något brukligt och den Black Mirror-osande betygsättningen i appen får både dig och föraren att ta er lite extra i kragen.

Nu är Uber igång igen och expanderar sin verksamhet till att utöver transport av mat (Uber Eats) och människor nu även erbjuda leverans av varor genom tjänsten Uber Direct. Inledningsvis lanseras tjänsten tillsammans med Åhlens City Stockholm – där du nu kan få kläder och accessoarer hemlevererade inom 30 minuter från att ordern är färdigställd.

Vare sig du glömt att köpa present till kalaset, är allmänt corona-nojig eller helt enkelt inte orkar ta dig till stan har du alltså här en kanske bra och bekväm lösning. Partnerskapet med Åhléns City Stockholm är en förlängning av varuhusens ”personal shopping”-erbjudande, där du via videosamtal kan få tillgång till personlig rådgivning kostnadsfritt. 

– Vi har sett ett ökat behov från såväl handeln som från konsumenter att hitta nya och snabba sätt för leverans av varor. Uber Direct är vårt sätt att möta det behovet samtidigt som vi skapar fler leveranstillfällen för de förare och leveranspartners som använder vår app. Vi är otroligt glada över att lansera detta i partnerskap med Åhléns och ser fram emot att expandera tjänsten tillsammans med ytterligare partners, säger Henrik Berglin, ansvarig för Uber Direct.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-07-08 11:03