Nu kan du köpa öl på brustablett!

Nu behöver du inte bära tunga ölkassar längre – årets nyhet från Carlsberg är öl på brustablett – jo, det stämmer!

Olle Arnell  |  Publicerad 2016-04-01 09:30  |  Lästid: < 1 minuter
ol-brustablett

För att slåss om försäljningen under varma sommardagar brukar öltillverkarna presentera sina nyheter för året i form av nya ölsorter eller omgjorda design på flaskor och burkar. Carlsberg tar det hela ett steg längre när man nu lyckats ta fram öl på brustablett – Carlsberg Ölbrus.

Tabletten består helt enkelt av koncentrerad öl-essens, kolsyremolekyler och pulveriserat alkohol.

– Tekniken i sig har funnits länge, men att lyckas få fram rätt smak och grad av kolsyra har varit den stora utmaningen, säger Bruse Maltesson på Carlsberg.

Tabletten löses enkelt upp i iskallt vatten och resultatet blir en stor stark. Röret med brustabletter är perfekt att ta med sig till parken tillsammans med en flaska kallt vatten.

– Vi är glada över att äntligen ha lyckats ta fram Carlsberg Ölbrus. Trots det annorlunda sättet att framställa ölet har vi lyckats behålla Carlsbergs unika karaktär och uppskattade smak, säger Carl Berg, pressansvarig för Carlsberg Ölbrus.

Carlsberg Ölbrus kommer att säljas på Systembolaget från och med den 8:e april och Café har förbeställt produkten för att prova. Test kommer här på Café.se i nästa vecka!

OBS. Det här är ett så kallat aprilskämt. Ljug alltså. 

CAF16_003P89_KH2

Prenumerera på Café – få snygga vinglas

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-08-31 15:04