Nu skrivs historia – IKEA har släppt receptet till sina köttbullar

Den svenska möbeljätten släpper en bruksanvisning på hur du lagar deras berömda köttbullar och gräddsås.

Markus Aamisepp  |  Publicerad 2020-04-21 12:10  |  Lästid: 2 minuter

När livsmedelsföretag lyckas tillverka mat och dryck som sedan tar världen med storm är de ofta snabba med att sekretessbelägga originalreceptet och välja ut ett fåtal tjänstemän som får glutta på innehållsförteckningen lite då och då. Coca-Cola-receptet är något som bara är bekant av enstaka och anonyma anställda, originalreceptet för den friterade kycklingen från KFC transporteras i pansarfordon och de exakta tillagningsanvisningarna för dina mor- och farföräldrars bakverk är något som enbart offentliggörs på dödsbädden.

Men möbelföretag – eller ja, IKEA – följer tydligen inte samma sedvanor. Nu har nämligen den redan liberalt bruksanvisningsexponerande svenska möbeljätten släppt receptet till sina kända köttbullar. Varför? Jo, för att personer som i och med coronapandemin inte kan slafsa i sig runda bullar och lingonsås i varuhusen ska kunna avnjuta dem hemifrån istället. Detta såklart genom en bruksanvisning enligt klassiskt IKEA-manér.

Men en Yin behöver också sin Yang – därför har IKEA även släppt receptet på den ryktbara gräddsåsen som bullarna allt som oftast badar i när man äter den (i folkmun ursvenska) rätten och kulturskatten efter en lång shoppingtur av omständiga möbelbitar.

Saknar du den – låt oss vara helt ärliga, inte mer än godtyckliga – köttbulls- och såsblandningen och inte kan eller vill ta dig till ett av deras varuhus kan du istället ta dig en titt nedan, koka ihop rätten hemma och därefter uppleva samma ”äntligen är det över”-känsla som du gör efter det annars årliga IKEA-inhandlandet:

Foto: IKEA
Foto: IKEA
Foto: IKEA
Foto: IKEA
Foto: IKEA
Foto: IKEA
Foto: IKEA
Foto: IKEA
Foto: IKEA
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2020-04-21 12:19