Hoppa till innehåll

Ny undersökning avslöjar – detta stjäl vi från hotellrummen

Det finns någonting som verkligen sticker ut i denna färska undersökning om svenskarnas stöldvanor under semestern.

En ny undersökning från resebolaget Apollo avslöjar våra ibland något tveksamma vanor under semestern. När vi packar väskan händer det nämligen att ett och annat från hotellet slinker med i väskan. Men vad riktar vi oss då in på?

Generellt uppger fler kvinnor att de tar med sig något och det absolut vanligaste är tofflor. Mer än var femte kvinna har någon gång tagit med sig ett par, och nästan lika många män. Männen är dock bättre på att stjäla något annat – nämligen sängkläder. Nästan var tionde man har någon gång tagit med sig hotellets lakan, när siffran för kvinnor är blygsamma 5%. Riktigt excentriskt, men värre ska det bli.

Överraskande nog hävdar hela 5% av undersökningens deltagare att de vid något tillfälle tagit med sig hotellrummets tv hem. Det är ändå var tjugonde svensk och känns betydligt vanligare än man trodde. Så antingen är svenskarna bättre än väntat på att skruva loss hotellens tv från väggen, eller så finns det ett visst element av att vilja framstå som lite mer gränslös.

Undersökningen genomfördes i oktober 2022 av Mantap på uppdrag av Apollo. Undersökningen hade över 1000 respondenter i åldrarna 18–66+ år och genomfördes i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.