Nya ginet som ska göra att du ser ung ut

Glöm dyra ansiktskrämer och botoxfyllda nålar, nu finns ett betydligt roligare sätt att få föryngrad hy – genom att dricka gin.

 |  Publicerad 2016-05-12 13:32  |  Lästid: < 1 minut

Ungdomlig hy är något många strävar efter. En av vår tids mest eftertraktade ämnen mot ålderstecken, kollagen, växer ständigt på marknaden och säljs dyrt med lovord om en slätare hy. Nu har det kommit ett nytt sätt att tillsätta det populära kollagenet – i form av gin, skriver The Telegraph.

Det nya ginet innehåller nämligen 90 gram drickbar kollagen – ett fiberprotein som ger huden dess struktur och stadga – och har fått det passande namnet Anti-AGin.

Anti-AGin är första ginen någonsin att skapas med ingredienser som ska förbättra hudens kvalitet och är enligt skaparna ”alkoholens motsvarighet av en ansiktsbehandling”. Den 40 procentiga drycken innehåller, utöver kollagenet, växtpreparat som grönt te, trollhassel nässlor och gotu kola som, också enligt skaparna, ska reducera celluliter och solskador.

ginginging

Foto: Warner Leisure Hotels

Om mirakeldrycken faktiskt fungerar är vi däremot rätt tveksamma till, det finns trots allt en del undersökningar som säger att alkohol inte direkt gör din hy snyggare. Men det är inte fy skam att låta en gin och tonic slinka ner även om dess anti aging-funktioner inte levererar.

Anti-AGin finns fortfarande endast i Storbritannien, men går att beställa här.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-05-12 14:35