Annons

Nytt lyxhostel öppnar i Stockholm – perfekt för weekendresan

Den populära lyxhostelkedjan Generator har slagit upp portarna i Stockholm – och lockar med centralt läge, många sovplatser och fin design.

Emil Persson
Nytt lyxhostel öppnar i Stockholm – perfekt för weekendresan

Många förknippar, rättmätigt, hostels med stålsängar, frätande såpadoft och turister med vägglössärriga armar som lommar runt i frukostmatsaler. Även om upplevelsen sällan blir lika dålig som i Eli Roths film Hostel – där gästerna säljs som köttsliga tortyrleksaker – är det ett ord som framkallar dåliga associationer hos människan.

Annons

Hostelkedjan Generator har som affärsidé att bryta ner exakt den där klichébilden och hittills har de öppnat elva europeiska filialer i städer som London, Berlin, Venedig, Amsterdam, Paris och Barcelona. Konceptet är i grunden okomplicerat: att erbjuda ett hostelboende som man faktiskt inte mår fysiskt dåligt av, en billig tillfällig hemvist där man på riktigt trivs snarare än uthärdar några sömndepraverade nätter.

Gilla Cafe.se på Facebook

I måndags öppnade Generator sin första Sverigeenhet när portarna slogs upp på Torsgatan 10 intill Norra Bantorget i centrala Stockholm. Med 233 rum och 796 sovplatser – och förstås sitt centrala läge – är ambitionen att bli ett stort backpackerslukhål och ett attraktivt billigt boendealternativ i Stockholm. Priserna för plats i sovsal startar på 160 kronor.

Precis som i alla Generatorhostel ligger fokus på genuin kvalitet med inredning inspirerad av lokala designers och ett kafé med fullständiga rättigheter och vällagad mat. Till hösten står också den stora baren klar, dit man hoppas locka törstiga locals såväl som Vasaskeppetrusiga turister.

Kolla in Generator Stockholm på bilderna nedan!

generator1

generator2

generator3

generator4

generator5

Annons

Dela (215)
Tweeta

Annons


Laddar