Hoppa till innehåll

Oasis släpper mäktig deluxeutgåva av klassiska debutalbumet

Alla övervintrade britpopfans har anledning att fira när Gallagherbrödernas mästerverk får deluxebehandling senare i år.

Det har gått 30 år sedan Oasis släppte sitt debutalbum Definitely Maybe, en platta som snabbt klättrade på topplistorna och idag har sålt 6,1 miljoner exemplar globalt. Rent allmänt betraktas det som ett av de absolut bästa (om inte det bästa) att komma ur 90-talets britpop-era. Detta 30-årsjubileum firar man med en påkostad nyutgåva.

Den stundande deluxeutgåvan kommer bland annat att släppas i en limiterad vinylutgåva bestående av fyra skivor, men även i en rad andra format. Utöver originalalbumet kommer det bjudas på en hel del demos, nymixade outtakes och outgivna låtar. Såväl fotografen som designern av det ursprungliga artworket har även återförenats för att skapa ett nytt omslag, vilket såklart väcker en del nyfikenhet och eventuellt prematur irritation från vissa fans.

Datumet att skriva ner är den 30 augusti.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.