Hoppa till innehåll

Boende i södra Indien fick en klassisk häxblandning i vattenkranen

Vattenkran och öl
Jonas Fiskáare

Dröm eller mardröm? Lutar åt det sista, va.

Somliga alkoholromantiker kan nog villigt erkänna att tanken någon gång slagit dem: tänk om vattnet i kranen kunde bytas ut mot någon ädlare dryck? Företrädesvis något mer rusframkallande, gärna med inslag av aromatiska humletoner eller ett uns av brödig maltighet.

För boende i den indiska staden Thrissur i delstaten Kerala i södra delen av landet förbyttes denna fantasi mot verklighet, då boende i en fastighet om 18 hushåll gjorde en minst sagt uppseendeväckande upptäckt förra måndagen.

Det skulle nämligen visa sig att vattentanken inte längre försåg dem med den sedvanliga vätskan vi känner som H2O. Istället forsade det ut en substans i en mycket mörkare nyans. Vid en första anblick misstänkte man att vattnet förpestats med olja eller annan smuts, berättade ett vittne till CNN. Men efter en närmare titt kunde man istället konstatera att något mycket mer anmärkningsvärt skett — vattnet hade blandats med en redig häxbrygd, beståendes av öl, konjak och rom.

”En våt dröm” tänker säkert alkoholromantiker som Edward Blom med flera. Men bland de boende i huset var entusiasmen inte lika sprudlande. Drycken var nämligen sedan länge utgången.

Så vad var orsaken till läckan? Enligt uppgifter ska arbetare ha grävt ett hål i marken för att dumpa överbliven alkohol från en bar, med anledning av försäljningsförbudet mot alkohol som infördes i regionen år 2014. I baren ska det ha förvarats upp mot 6000(!) liter utgången alkohol som alltså nu mixats med vattnet. De boende i fastigheten har nu klagat till myndigheterna på grund av den rådande vattenbristen som orsakats av denna minst sagt oväntade överraskning.

Credits
Foto: Getty:

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.