Hoppa till innehåll

Om du gillade Super Soakern (och det gjorde du) kommer du att älska den här sneakern

Markus Thörnhammar

Vattenkrig har aldrig varit bättre än på 90-talet.

Det har aldrig funnits, och kommer med all sannolikhet aldrig att finnas, ett vattengevär som Super Soaker. Det pricksäkra, potenta och kraftfulla vapnet var ett oumbärligt redskap för alla som ville ha en realistisk chans att vinna ett fullskaligt vattenkrig under 1990-talet.

Super Soaker
Vattengevärens Rolls Royce, Super Soakerns, storhetstid sammanföll besynnerligt nog med undertecknads storhetstid.

Om inte annat var de actionspäckade reklamfilmerna för Super Snoakern mer än tillräckligt suggestiva för att väcka ett outsläckligt ha-begär hos knattar i sin allra mest påverkbara ålder vilka hade turen att få växa upp under det ljuva 90-talet.

En som tycks hysa varma, nostalgiska känslor inför barndomens vattenkrig är NBA-stjärnan Russel Westbrook. Häromdagen visade han på instagram upp en ny version av sin signatursneaker Jordan Why Not Zer0.2, i form av en oförblommerad hommage till Super Soakern.

https://www.instagram.com/p/Btb-suaFlLE/

Den traditionella skolådan är utbytt mot en pastisch på en klassisk Super Soaker-kartong där bland annat vattengevärets slogan ”The most powerful watergun ever” är utbytt mot ”The most powerful point guard ever”.

När eller ens om Super Soaker-sneakern kommer att bli möjlig för icke-NBA-stjärnor att lägga vantarna på är oklart, men alla vi som gärna erinrar oss barndomens blöta minnen håller tummarna för att det blir förr snarare än senare.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.