Hoppa till innehåll

Otippade nya snuset – med smak av hantverkscider

Det senaste tillskottet i Lundgrens Limitedserie känns redan som en riktig svensk klassiker.

Snustillverkaren Lundgrens gör gemensam sak med svenska cidermärket Brutes och resultatet är Skymning Limited Edition – ett snus med smak av vildäpplen.

Skymning är en lansering i Lundgrens nya limited edition-serie där man hämtar inspiration från företeelser i svensk natur och kultur. Senast lanserades smaken Vårglänta och nu fortsätter alltså smakresan. I sin begränsade upplaga inspireras Skymning av Brutes cider Northern Tropics. Tobias Eriksson från Brutes berättar om satsningen.

”I skapandet av snusen har vi kompletterat den tydliga äppelsmaken med friskhet i form av frukten rosenkvitten. Den är väldigt aromatisk och doftar nästan lakrits. En oväntad twist. Både snus och cider är fermenterade produkter. Lundgrens fokuserar på svenska smaker och hittar sin inspiration i svensk natur, precis som vi. Det ska bli riktigt kul att höra vad svenskarna tycker om snuset.”

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.