Annons

Pappafeminister hyllar Clara Henry och hennes budskap till unga tjejer

En av lördagens mello-höjdpunkter var när Clara Henry sjöng sin feministiska version av I am Not a Sinner Nor a Saint. Något som föll i god jord – speciellt bland landets pappor.

Sofia Börjesson
Pappafeminister hyllar Clara Henry och hennes budskap till unga tjejer

Foto: SVT


Foto: SVT

Ett av 2016 års nyord var pappafeminist, och det verkar fortsatt vara ett brinnande aktuellt ämne. Det märktes inte minst efter att många av landets pappafeminister hörde av sig för att hylla programledaren Clara Henry efter Melodifestivalen i lördags.

Annons

Det var i en av mellanakterna som hon passade på att dela med sig av ett viktigt budskap till unga tjejer.

Utdrag ur refrängen:

Det är inte mycket jag begär, att du får respekt för den du är, att du kan få skratta högst i klassen, att du får lön för ditt jobb, och en schysst pension så småningom och att du ska slippa se dig om.

Inför uppträdandet stålsatte sig Clara Henry för näthat, men reaktionerna blev raka motsatsen.

Gilla Cafe.se på Facebook

– En hel del pappor har skrivit till mig. Det har mammor också gjort, men mammor kan relatera till det här på ett annat sätt så det är extra roligt när pappor hör av sig och säger ”tack för att du säger det jag inte kan formulera”, säger hon till SVT.

SVT har dessvärre blockerat möjligheten för oss att bädda in klippet i artikeln men här kan du se Clara Henrys hyllade mellanakt.

Och för den som behöver en förklaring till nyordet ”pappafeminist” går det att läsa om uppkomsten av ordet här.

Annons

Dela (2)
Tweeta

Annons


Laddar