Parfymgeniet Ben Gorham designar årets Rosa bandet

Ben Gorham-Rosa-Bandet

Hoppet binder oss samman när Byredos parfymkreatör Ben Gorham formger Cancerfondens Rosa Band på ett förtjänstfullt snyggt sätt.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2019-09-27 12:29  |  Lästid: 2 minuter

Modedesignern Ben Gorhams parfymhus Byredo har på bara några år lyckats vända upp och ned på en hel parfymvärld och sätta sitt namn på världskartan bland modebranschens största och hetaste doftmärken. Den hyllade parfymkreatören och entreprenören är nu också aktuell som året designer och ansikte utåt för Cancerfondens Rosa Band.

Bandet är formgivet som ett slitstarkt rep för att symbolisera hoppet som binder oss samman i kampen mot cancer. Rosa Bandet-kampanjen genomförs under oktober månad för sjuttonde året i rad, med syfte att samla in pengar till svensk cancerforskning och att sprida kunskap om cancer.

Ben Gorham, Rosa Bandet
Parfym- och modedesignern Ben Gorham gör årets Rosa Bandet.

Med en uppväxt i förorten och ett brinnande intresse för sport och rörelse, ser Cancerfonden Ben som en viktig del i att göra Rosa Bandet-kampanjen engagerande och tillgänglig för alla. Ben har formgett årets Rosa Band som ett runt rep som är mönsterflätat i två rosa nyanser med silvertråd som glimrar till i höstmörkret.

– Jag är stolt över att få bidra till Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj, en kampanj som har berört mig personligen. För mig är hoppet viktigt och att påminna om bandets natur som binder oss samman och tillåter oss att blicka framåt. Jag bär bandet för min svärfar och alla andra anhöriga och drabbade, säger Ben Gorham i ett pressmeddelande.

Gorham är även först ut med att formge ett armband för Rosa Bandet-kampanjen, vilket är tillverkat med likadan tråd i samma färger som bandet och är tänkt som ett komplement för dem som även vill bära ett band runt sin handled. Med hjälp av två knutar justeras storleken på handleden.

Artikeln publicerades först på King.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-09-27 12:52