Hoppa till innehåll

Partiledardebatten sammanfattad i en snap

Partiledardebatten igår var inte så spännande. Det var däremot Ebba Busch Thors snapchat därifrån.

Igår hände höstens första partiledardebatt. För folk som är intresserade av politikens innehåll fanns inte så mycket att hämta. För de få som istället är intresserade av partiledare som pratar om vem som ska bestämma om två år, beroende på vad folk röstar på, fanns det dest0 mer. Ska Alliansen vara med SD? Ska Folkpartiet och Centern samarbeta med sossarna? Allt detta fick vi inga klara svar på. Ja, och förstås också en obligatorisk diskussion om Sverigedemokraterna verkligen är rasister, nazister eller Sveriges framtid. Facit: två av tre är rätt.

Faktum är att det hade räckt att kolla på Snapchat för att få ut samma sak. På bara tre sekunder lyckades Ebba Busch Thor fånga det politiska landskapet starkare och mer kärnfullt än två timmars politiskt positionerande.

IMG_0756

Ebba Börjar med kamraterna på högerflanken. Annie Lööf och Anna Kindberg Batra åtminstone. Jan Björklund, som varit väldigt flakey och oklar på var han står på sista tiden, är smakfullt utelämnad.

IMG_0757

Löfven hägrar i ensam majestät långt i fjärran. Kristdemokraterna vet, det här är ingen vän, det här är ingen vi någonsin kommer jobba med. Löfven vet också, han bemödar inte ens Ebba en blick.  Ögonen är fästa på Alliansens viktigare spelare. Och kanske framtida ministerkollegor? Kanske.

IMG_0761

Kameran panorerar över till Jonas, som precis som KD inte har så mycket att säga om de politiska positionerandena i mitten. Han vill ha Löfven. Ebba vill ha Batra. Vad ska man säga. Det är bara att le mot varandra.

Det var väl alla? Ebba förbereder sig för att lägga ner kameran. Då dyker en till figur upp.

output_pC6S0f

Åh nej! Jimmie, med den där jobbiga ”hallå i stugan”-uppsynen. Han vill så himla, himla gärna vara med och har på sistone fått för sig att KD är de som ligger honom närmast, så som de svingat om hårda tag mot det ena och det andra. Har de inte missat att KD precis lagt om sin framtoning till ”snäll och kristen” igen, tänker Ebba och suckar inombords. Men bara inombords. Hon vet ju att de ändå kanske ska jobba ihop om några år så det gäller ändå att hålla god ton.

IMG_0760

Ebba vänder kameran mot sig själv. Ler stort och säger lite som man säger till jobbiga barn: ”Ja ja, alla får vara med”. 

 

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.