4 steg till en bättre hudvårdsrutin: Möt nya Gillette SkinGuard Sensitive 

Nordiskt bosatt hud har det inte lätt. Med fyra olika årstider som ständigt skiftar temperatur och väderförhållanden kan huden behöva stå emot gassande sol, isande kyla och hårda vindar – allt under en och samma vecka. Därför behöver du en fungerande hudvårdsrutin.

Med tanke på att det är kallt halva året i Norden upplever många skandinaver att deras hudtyp är extra känslig, grådassig och livlös. Med det i åtanke kan det kännas extra skrämmande att utsätta ansiktet för vassa rakblad, vilket gör att många väljer rakmaskinen framför hyveln. Men en rakhyvel behöver inte vara relaterad till röda sår och irriterad hud. Det kan helt enkelt vara så att du använt dig av fel typ av blad eller hyvel. 

För att bevisa detta lanserar Gillette nu Skinguard Sensitive. En hyvel med ny teknologi som är speciellt framtagen för att vara extra skonsam mot känslig hud och förhindra irritation. 
Mellan bladen sitter mekanismer som skyddar huden på flera olika sätt. Dels hjälper den till, i kombination med själva rakbladens placering, att minimera risken för att rakhyveln sliter och rycker i huden. Dessutom lyfter den rakbladen en aning från hudens yta, vilket är mer skonsamt för känslig hud. Själva rakbladen har monterats på fjädrar, vilket får en slags stötdämpande effekt så att hyveln glider över oregelbundna hudytor lättare.    
 

För att ta hand om huden på bästa, möjliga sätt behöver rakningen vara en del av din hudvårdsrutin – och inte bara ses som grooming. För faktum är att rakning med rätt produkter kan göra underverk för din hud. 
I grunden handlar det om fyra enkla steg för att lyckas. 

Köp Gillette SkinGuard Sensitive här

Du behöver:

  • Ansiktstvätt
  • Skrubb
  • Rakgel (skum eller kräm)
  • Produkter för återfuktning
  • Gillette SkinGuard Sensitive

Så förbereder du huden

Glöm inte att tvätta ansiktet både morgon och kväll. En varm morgondusch eller tvätt mjukar upp huden och gör att hyveln sedan glider lättare över ansiktet. Använd ansiktstvätt eller skrubb för att få bort döda hudceller från ansikte och hals. 
Under vinterhalvåret räcker oftast lättare ansiktsskrubb en gång i veckan.  

Effektiv användning av produkter

Applicera en högkvalitativ rakgel, skum eller kräm för känslig hud, som skyddar mot irritation. Gillette har, i sin SkinGuard Sensitive-serie, även tagit fram en rakgel. Den är kliniskt testad och helt utan alkohol vilket bidrar till en skonsam rakning. Den gör också att hyveln kan glida försiktigt över huden vilket minskar risken för skärsår.
När gelen väl är på plats; låt den alltid sjunka in under några minuter innan du påbörjar rakningen. 


Så använder du hyveln

Se alltid efter att bladet inte är slitet innan du börjar raka. Ett gammalt blad kan orsaka rivsår och utslag. Raka med lätta drag och undvik samma yta flera gånger. Skölj bladet ofta och applicera mer rakgel om det behövs. 
Gillette SkinGuard Sensitive är utrustad med ett Precision Trimmer Blade, som är utformad för att raka ytor som är svåra att komma åt. Var därför inte rädd för att använda hyveln på områden som under näsan. Den är också användbar för en rakning som kräver mer precision och som är svår att forma precis så som du vill ha det, som till exempel polisonger eller mustasch. 

En stark finish

Skölj med kallt vatten och torka ansiktet genom att badda det med en handduk. Smörj in ansikte och hals med en aftershave och återfuktande ansiktslotion eller serum efter behov. Vid mycket torr hy, testa en parfymfri ansiktsolja innan du går och lägger dig och låt den sjunka in under natten.

Upptäck nya Gillette SkinGuard Sensitive

Gillette SkinGuard Sensitive är utformad för att undvika irritation. Teknologin i rakhyveln bidrar med att: 

1. Absorbera trycket från handen.

2.  Släta ut huden och skydda den från bladen.

3. Lyfta upp bladen för minimal kontakt med huden men ger samtidigt en nära rakning.

Köp Gillette SkinGuard Sensitive här

Dela på Facebook
Tweeta