Så packar du bäst inför sommarens vandring

Det är egentligen ganska enkel matematik – med mindre vikt att släpa runt på, desto lättare kommer du att uppleva dina äventyr i naturen.

Haglöfs högpresterande L.I.M-kollektion (Less Is More) innehåller plaggen och accessoarerna som gör din vandring enklare, lättare och roligare i sommar. Tanken med kollektionen är att utmana gränserna för funktion, teknik och vikt när det kommer till vandringskläder. 

– För att skapa lätta och snabba produkter är minimalistisk funktionalitet nödvändig. Det innebär att vi bara har adderat det som verkligen är nödvändigt för aktiviteten. Allt existerar av en anledning och är placerade på en viss plats av en anledning, säger Annsofie Jakobsson, Head of Design på Haglöfs.

5 favoriter från kollektionen

Café har valt ut sina favoriter ur kollektionen, det här är vad vi packar med oss i sommar. Låt äventyret bli lätt!

Jackan

L.I.M GTX Active Jacket Men
Det allra viktigaste plagget på en vandring är såklart jackan. Den ska vara lätt att bära med sig men samtidigt stå emot regn och vind. En dålig jacka kan förstöra en hel fjällsemester.
L.I.M GTX Active Jacket har de egenskaper som krävs – skydd mot dåligt väder, hög andningsförmåga och maximal komfort. Den är tillverkad i ett GORE-TEX Active 3-lager och har flera smarta funktioner, som till exempel huva med snabb elastisk justering, reflexdetaljer och handfickor med blixtlås och ventilering i mesh. Pris: 3 300 kr.

Ryggsäcken

L.I.M 35
980 gram. Mer än så väger inte den här 35-litersryggsäcken som är perfekt konstruerad för vandring och hike. Trots sin lätthet har Haglöfs inte kompromissat något på ryggsäckens komfort. Den har bland annat ett Airback-bärsystem med en specialutformad ryggpanel som ger viktig ventilation – det är ju annars vanligt att man bli blöt av svett under ryggsäcken.
Extra plus för snygg, modern och minimalistisk form. Pris: 1 500 kr.

Skorna

L.I.M FH GTX Low
Alla som vandrat i naturen vet hur viktigt det är med rätt skor. De måste vara bekväma och lätta samtidigt som de skyddar mot väta och greppar bra på blött och ojämnt underlag. Fel skor är en mardröm om du befinner dig långt ute på fjället.
FH GTX är gjorda i Gore-Tex för att hålla dina fötter torra och har en FlyteFoam-dämpning som både ger energi i steget och är skonsam mot benen under längre sträckor. Denna sko finns även i en högre modell. Pris: 1 600 kr.

Shortsen

L.I.M Rugged Shorts
Även på fjället kan det vara riktigt varmt under sommaren och du måste kunna klä dig efter rätt temperatur. Långa byxor är såklart en självklarhet men ett par funktionella shorts är även bra att packa med. Den här modellen är gjord av återvunna material, de andas och är dessutom mycket stretchiga. Rörelsefrihet är viktigt!
Här finns även praktiska fickor, reflexdetaljer och en justerbar midja. Pris: 1 200 kr

Huvtröjan

L.I.M Mid Comp Hood
Man behöver ett lager mellan undertröjan och skaljackan. En teknisk huvtröja är ett perfekt plagg som även kan bäras på egen hand. Comp Hood är tillverkad i ett lätt fyrvägsstretch fleecetyg som ger stor rörelsefrihet samtidigt som det håller dig varm, torr och bekväm. Tyget andas bra så att du kan använda den för högpulsaktiviteter. Pris: 1 500 kr

Spana in hela L.I.M-kollektionen här!

Dela på Facebook
Tweeta