Hoppa till innehåll
Denna sida är ett samarbete med Svenska Spel Tur. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se

Så preppar Emil Forsbergs lookalike inför EM-starten mot Spanien

Redaktionen

Fotbollsspelare från Sundsvall. Noga med uppladdningen inför EM. Sveriges landslagströja med nummer 10 åker på innan första matchen mot Spanien. Felix Schmidt är 100 procent Emil Forsbergs lookalike.

Café får en pratstund med Felix Schmidt under en plåtning med Café. Kläderna är perfekta, lätt dressat, vit skjorta och en kavaj som är för dyr för en idrottsstudent. Likheten med Cafés plåtning med Emil Forsberg i maj 2018 är slående.

”Jag spelade hela tiden som barn, drömde om att bli som en stor brasiliansk spelare. Eller snarare: jag ville bli brasse”, säger Felix Schmidt.

Cafés intervju ovan. Felix Schmidt, lookalike nedan (Foto: Andreas Johansson).

Han har just spelat in en presskonferens där han, tillsammans med två andra Emil Forsberg-lookalikes, pratade med inför ett pressuppbåd om uppladdningen inför EM i fotboll 2021. 

”Presskonferensen var magisk. Det var extra roligt att det var triss i Emil Forsberg. Grym stämning och jag fick lite vipkänsla. Jag hade en presskonferens där vi skulle prata om att vi går för seger”, säger Felix Schmidt.

Förutom den rent synliga likheten är det rätt mycket Emil Forsberg även under skalet hos Felix Schmidt:

”Vi har samma spelstil på fotbollsplanen. Jag är också explosiv och teknisk. Så vi är ganska lika på flera sätt. Vi är båda från Sundsvall. Lika långa och nästan lika gamla. Möjligen har jag just nu lite längre hår. Men det kändes självklart från början att jag skulle vara Forsberg i det här projektet”, säger Felix Schmidt.

Sundsvall är viktigt för Felix, som för tillfället bor i Stockholm för att plugga idrott, kost och hälsa.

Foto: Andreas Johansson

”Många tror att Sundsvall är litet. Men det finns fler exempel på att komma därifrån eller spela där och lyckas bra. Både Emil Forsberg och ett par andra spelare i EM-truppen har spelat i Sundsvall. Jag har sett dem spela allihopa.

På måndag inleder Sverige mot Spanien, om allt går enligt plan. Nu är det Emil Forsberg som tar den absoluta ledarrollen i ett svenskt landslag som är mer spännande och starkare än på många år. Han tycks vara i toppform, spelar med större självförtroende och är motor i Jannes EM-trupp. Och eftersom Felix Schmidt jobbar extra som fotbollstränare åt juniortjejer har han faktiskt några bra tips till Emil Forsberg, inför mästerskapet.

”Det känns viktigt att han funderar igenom vad han vill få ut av detta EM. Vad är hans högsta önskan? Sedan behöver han tänka på vad han är bra på, det behöver han ta med sig under hela turneringen. Sen gäller det att komma i bra stämning. Inför match kan han kolla på bilder på familjen för att känna att de finns där, att de stöttar honom”, säger Felix Schmidt som tror att Sverige tar sig långt i turneringen.

”Sverige har goda chanser. Hur långt Sverige går är svårt att gissa. Jag tror att vi tar oss förbi gruppen till åttondelsfinal och min gissning är att vi tar oss till semifinal”, säger han.

Själv har han en tenta i kost och hälsa på premiärdagen. Därefter drar han på sig tröja nummer tio, med namnet Forsberg på ryggen. Och så blir det EM-kväll med några vänner. Och med lite tur så kan vi nog slå Spanien, säger han.

”Jag älskar vår svenska slalomlegend som sa ’ju mer jag tränar, ju mer tur får jag’. Det tror jag stämmer. Talang är inte mycket att leva på”, säger Felix Schmidt.

Ta chansen – gör ett eget hattrick under EM!

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.