Patrik Jean släpper ”Prosecco” – gör video tillsammans med Guldbagge-regissör

Patrik Jean släpper singen Prosecco.

Rutinerade låtskrivaren Patrik Jean teamar ihop med Nikeisha Andersson för videon till nya singeln "Prosecco".

Redaktionen  |  Publicerad 2019-05-07 13:51  |  Lästid: 2 minuter

Patrik Jean debuterade som artist häromåret och har kallats för “Sveriges Sam Smith”. Ingen liten kostym att fylla ut, men Jean är ingen novis i sammanhanget: innan han slog igenom med singeln Lean on Me hade han som låtskrivare över 100 miljoner streams i ryggen. Förutom Treading Water, den enda vinnarlåten i Idols historia att bli listetta i Sverige har Jean skrivit åt namn som Sabina Ddumba.

Videon till sångarens nya singel Prosecco är gjord tillsammans med prisbelönta och hyllade Nikeisha Andersson som bland annat gjort Guldbaggenominerade långfilmen Para knas och musikvideor tillsammans med artister som Zara Larsson, Tove Styrke, Cherrie – och Drakes pappa, Dennis Graham.

Patrik Jean i Los Angeles för sin nya singel Prosecco.
Foto: Magnus Ragnvid.

Eftersom Café fick äran att premiära videon så passade vi på att be Patrik Jean att ta fram sina personliga videofavoriter.

This Is America – Childish Gambino
"This Is America med Childish Gambino är en modern klassiker som jag bara måste sätta på en lista av tidernas bästa musikvideos. Jag älskar när musik kan göra ett statement, och den här videon är samhällskritisk på ett väldigt tydligt men smakfullt sätt. Videon är viktig på så många sätt. Childish och alla statister framför det så snyggt, och hur det är filmat som en tagning gör det hela ännu bättre. Jag har många favoriter genom tiderna men denna är rätt oslagbar."

Together Again – Janet Jackson
"Jag har många starka minnen till musikvideos från 90-talet, då jag som barn jämt satt klistrad framför MTV. Det känns som det satsades både mer tid och pengar på musikvideos på den tiden. Together Again med Janet Jackson kom när jag var sju år, och var en av de första videos som jag spelade in på VHS. Jag har säkert kollat på den tusen gånger, och tyckte den var lika cool varje gång. Jag pausade och spolade tillbaka gång på gång för att lära mig koreografin tills jag kunde hänga med de grymma dansarna. Plus att låten är fantastisk. Hon ska har skrivit den efter att ha förlorat en vän i AIDS, vilket träffar hårt i hjärtat."

Around The World – Daft Punk
"Ännu en klassiker från 90-talet är ju Around The World med Daft Punk. Videon är så härligt konstig och minnesvärd. Det går inte att höra den låten utan att se videon i huvudet. Det är egentligen bara ett gäng märkligt utklädda människor som går runt i en ring, upp och ned för en trappa, men det händer ändå så sjukt mycket. Varje gång man kollar så lägger man märke till nya grejer, vilket är riktigt häftigt. Den är enkelt gjord men känns ändå så avancerad, precis som låten som bara består av en mening."

Somebody That I Used To Know – Gotye
"När Gotye släppte videon till Somebody That I Used To Know så blev den snabbt en viral succé. Den spelades så mycket att jag i dag har svårt att lyssna på låten. Men det snygga sättet de använt sig av stop motion för att täcka väggarna och sångarna i färg är helt fantastiskt. Jag är imponerad av hur de med små medel kunnat skapa sådan visuell magi."

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-05-07 13:53