Hoppa till innehåll

Petter lanserar cognac: ”Balanserad smak med milda toner, utan det där spritigt riviga”

Olle Arnell

Petter breddar sin portföljen ytterligare och lanserar nu en cognac. Och då han själv inte är en stor konsument av starksprit har smaken legat extra mycket i centrum i processen som tagit nästan två år.

petter-cognac-systemet

Petter Alexis har mer och mer gått från rappare till entreprenör. Med en egen hamburgerrestaurang, utgiven bok, kläder, alkoholfritt bubbel, portvin, sherry – och nu cognac har Petter Alexis Askergren, som numera är utbildad sommelier, förvandlat sitt intresse för dryck till att bli en del av hans jobb.

Cognacen P.LEX som Petter lanserar tillsammans med Grönstedt rymmer upp till 30 år gamla cognacsorter från Fins Bois, Grande och Petite Champagne och är förpackad i en kartong med personlig anknytning till artisten.

– Petter har varit med och utvecklat en fruktig cognac med inslag av kokt äpple, kanel, marmelad, choklad och vanilj, säger Peter Edin, Brand Manager på Grönstedts.

petter-tatuering-puppetindustries

Förpackningen till cognacen pryds av ett Stockholmsmotiv av graffiti-konstnären Puppet, som är tatuerat över Petters rygg. Originalet skapade Puppet till Petters första skiva Mitt Sjätte Sinne 1998.

Den blend (blandningen av olika sorters cognac) som karakteriserar Grönstedts P.LEX är noga utvecklad av Petter tillsammans med Grönstedts.

– Processen för att ta fram cognacen har tagit närmare två år. Ibland trodde jag aldrig att vi skulle nå målet. Det beror helt enkelt på att det är mycket komplext att ta fram en helt egen blend som också lirar med de smakvisioner jag haft, säger Petter i ett pressmeddelande.

cognac-petter-systembolaget

Men även om Petter nu lanserar starksprit är han själv ingen storkonsument av det. Något som han burit med sig i processen att ta fram en smak han är nöjd med.

– Jag dricker vanligtvis inte så mycket starksprit, därför ville jag skapa en cognac med milda toner, utan det där spritigt riviga. Jag har velat skapa en balanserad cognac som inte sticker iväg. Under framtagandet har jag gått på vad jag personligen uppskattar för karaktärer hos en cognac. Elegant är ett ord som jag tycker beskriver den bra, berättar Petter vidare.

Grönstedts P.LEX 2016 finns i Systembolagets beställningssortiment från och med 5 oktober. Den har artikelnummer 88265-02 och kostar 899 för 500 ml. Upplagen är limiterad till 1000 exemplar.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.