Hoppa till innehåll

Petter ställer ut skulptur – säljs exklusivt på Affordable Art Fair

Tom Cehlin Magnusson

Prisvärd konst står på schemat när Affordable Art Fair intar Stockholm.

Världens mest välbesökta konstmässa kommer till stan. Ja, det är faktiskt Affordable Art Fair som innehar den titeln då man för sjunde gången slår upp dörrarna i Sverige – på Nacka Strandmässan i Stockholm närmare bestämt.

En nyhet för året är att konstmässan har inlett ett samarbete med antivåldsorganisationen Non-Violence Project. Den hopknutna revolvern som organisationen är döpt efter skapades av den svenske konstnären Carl Fredrik Reuterswärd efter att John Lennon blev mördad utanför sitt hem vid Dakota-byggnaden i New York 1980. Gamla bandkollegorna Paul McCartney och Ringo Starr är också några av organisationens ambassadörer, tillsammans med namn som Håkan Hellström och Lionel Messi.

Paul McCartney och Yoko Ono är ambassadörer för Non-Violence.
Paul McCartney och Yoko Ono är två av Non-Violences ambassadörer som gjort varsin tolkning av Carl Fredrik Reuterswärds revolver.

Skulpturen har blivit en av världens främsta fredssymboler och finns över hela världen, bland annat utanför FN:s högkvarter i New York. Många tolkningar av den ikoniska revolvern har gjorts, och under Affordable Art Fair kommer rapparen och artisten Petter visa upp sin egen variant, som kommer presenteras och säljas exklusivt på Affordable Art Fair.

Petter gör sin egen tolkning av Carl Fredrik Reuterswärds klassiska revolver för Affordable Art Fair.

Det är mellan den 11-14 oktober som mässan håller öppet då gallerier från hela världen samlas för att visa tusentals konstverk från över 500 olika konstnärer, med allt från måleri, skulpturer, fotografi och tryck till salu. Alla konstverk går att köpa, och går under klubban från 500 kronor till 60 000 kronor.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.