Polisen rustar med tält för redlösa på Valborg

Du vet att festen är över om du släpas till "fylletältet".

Joel Linde | Foto Instagram/Bossesuppsala, allancaman  |  Publicerad 2016-04-26 14:06  |  Lästid: < 1 minut

En av landets största folkfester närmar sig, nämligen Valborg i Uppsala. Och Akademiska sjukhuset förbereder sig bäst de kan, med en mobil ”fyllecell” för att klara av det ökade antalet redlösa människor.

– Det är polisen som hittar personer som har druckit för mycket så att de är helt utslagna, så kommer de hit med dem i stället för att man tar dem till fyllecell, säger akutmottagningens avdelningschef, Viktor Ekström.

Tältet är uppbyggt i två sektioner och har en kapacitet för mellan 8-10 personer. Under förra årets firande var det fullt i princip från början till slutet.

–Förra året var det 28 patienter som snurrade igenom i tältet. Vissa var bara inne i några timmar och sen gick de vidare efter att de kvicknat till, men andra stannar längre, säger Viktor Ekström.

Tyvärr finns ingen bild av tältet, men det här kan du förvänta dig om du har oturen att bli så redlös att du släpas dit av polisen:

 Det finns ingen toalett, bara bajamaja.

 Det finns en rullstol för att hjälpa folk som tappat förmågan att gå att komma till toaletterna inne på den permanenta akutavdelningen. Du vill inte hamna i den rullstolen.

 Det finns ingen dusch, så när du väl har kvicknat till kommer din ”walk of shame” vara hemsk.

 Du får ingen härlig, fluffig säng med mjuka sängkläder, utan det är tältsängar vi snackar om. Visserligen helt okej om du ändå är så pass packad att du hamnar där.

En sak är dock aningen trevligt med fylletältet: du blir omhändertagen och får fika.

Så, nu vet du vad som väntar om det spårar på Valborg. Ha så kul, och håll dig borta från tältet!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-11-01 14:06