Premiär för nya Trainspotting – se karaktärerna då och nu

Två decennier efter första filmen kommer den efterlängtade uppföljaren. Café har tittat tillbaka på när Trainspotting först kom 1996.

Jakob Adolfsson  |  Publicerad 2017-01-23 17:03  |  Lästid: 2 minuter
trainspotting

I mitten av 90-talet kom en film som fick alla att välja livet. Välja ett jobb. En karriär. En familj. Oavsett vad du valde efter att ha sett Trainspotting 1996 lämnade Mark Rentons välkända mantra från filmen en mersmak.

Lyckligtvis har den efterlängtade uppföljaren till TrainspottingT2 haft världspremiär i helgen.

I rollerna ser vi välbekanta och kära ansikten, bland annat Ewan McGregor och Robert Carlyle. Med detta följer även en förhoppning om att T2 ska vara en uppföljare som ger fansen precis vad de vill ha. Café har gjort en återblick till hur Trainspotting först såg ut 1996 som förberedelse inför återbesöket i Skottland.

sickrenton

DÅ – OCH NU. Jonny Lee Miller (till höger) återkommer i rollen som Sick boy tillsammans med Ewan McGregor som spelar huvudrollen Mark Renton.

T2 har Sverigepremiär den 22 februari. Det är närmare 21 år sedan den ursprungliga filmatiseringen av Irvine Welshs bok gick upp på biografer. T2 är löst baserad på boken Porno som är en uppföljare till Trainspotting. I bokserien finns även Skagboys som är utspelar sig före de båda filmerna. Den ursprungliga Trainspotting-filmen fick en Oscars-nominering och är nummer 161 på IMDBs 250 bästa filmer.

spud2

DÅ – OCH NU. Den olycksdrabbade Spud som spelades av Ewen Bremner i första. Bevisligen ett par för snygga brillor för att slängas.

 

begbie

DÅ OCH NU. Begbie spelad av Robert Carlyle visade i slutet av förra filmen hur man river ett hotellrum bättre än Oasis. Mustaschen är kvar och han verkar ungefär lika stabil i den nya filmen.

 

Föga förvånande har filmskaparna även lyckats återskapa en äldre och vuxnare Diane. Rollsättningens slående likheter med sina 90-tals-versioner ger hopp om att vi kan vänta oss en värdig uppföljare. Sist ut, Kelly Macdonald som spelade den kaxige Diane i första filmen.

DÅ – OCH NU. Föga förvånande har filmskaparna även lyckats återskapa en äldre och vuxnare Diane spelad av Kate Macdonald. Rollsättningens slående likheter med sina 90-tals-versioner ger hopp om att vi kan vänta oss en värdig uppföljare.

En minnesvärd del från första filmen var musiken som även den kommer tillbaka i ny tappning i uppföljaren. På soundtracket hittas bland annat en Prodigy-remix av Iggy & the Stooges låt Lust for Life.

Se trailern till T2 här

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-01-24 09:40