Nu kan du rädda liv på väg till AW:n

På väg till första AW-ölen har du nu möjlighet att rädda liv, sådär i förbifarten. Detta tack vara Stureplans riktigt udda popbupbutik.

Jonas Strandberg | Foto: Christoffer Skogsmo  |  Publicerad 2022-10-06 12:22  |  Lästid: < 1 minut

Fram till nu på söndag den 9 oktober har Läkare utan gränser en popupbutik mitt på Stureplan i Stockholm. En speciell detalj är att butiken är helt tom på varor. Helt och hållet.

Avsikten med popupbutiken är att förbipasserande ska kunna titta förbi och skänka en valfri gåva, så avgör organisationen var den gör absolut mest nytta. Ett pressutskick om satsningen berättar att Läkare Utan Gränser finns på plats i fler än 70 länder och vet vilka behov som finns och var gåvorna gör mest nytta. Därför är icke-öronmärkta gåvor viktigare än någonsin.

– Det enda du kan göra i vår butik är att rädda liv – en tydlig kontrast till andra butiker runt Stureplan. Du ska lämna butiken med en bra känsla av att ha räddat liv tillsammans med oss, säger Ida Bah, insamlingschef på Läkare Utan Gränser i Sverige.

Så är du i krokarna är det helt enkelt nu fram till söndag lättare än någonsin att hjälpa till.

Öppettider:

mån – fre: kl. 10.00 – 18.00,

lör: 10.00 – 16.00

sön: 11.00 – 15.00

Under öppettiderna kommer någon från Läkare Utan Gränser att finnas på plats för att svara på frågor från kunderna. Butiken hittar du på Stureplan 19.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2022-10-06 12:27