Hoppa till innehåll

Snart kan du äta middag i Europas första undervattensrestaurang

Johan Forsberg

Dags att boka in resan till Norge för att käka världens coolaste middag – som gjord för Moules frites!

Har du alltid drömt om att få äta middag under havsytan? Snart räcker det med att åka över till vårt grannland i väst. Nu byggs nämligen Europas första undervattensrestaurang i Båly, vid Norges södra kust, 5 timmars resväg från Oslo.

Det är den norska arkitektfirman Snøhetta som bygger restaurangen som delvis kommer att ligga på havets botten och kommer ha en kapacitet för 100 hungriga besökare.

Europas första undervattensrestaurang byggs i Norge.
Middagsgäster kommer att kunna avnjuta maten på havets djup.

Ett 11 meter brett panoramafönster gör att middagsgästerna får havet som utsikt, medan inredningen inuti restaurangen kommer matcha vattnets nyanser med blåa och gröna inslag. Känner du dig lite nervös innan du kliver ner i undervattensrestaurangen kommer en champagnebar finnas uppe på land för att stilla dina nerver.

Ta ett glas champagne för att stilla nerverna innan du kliver ner i undervattensrestaurangen.

Det kommer även finnas ett marinbiologiskt forskningscentrum i samma byggnad – och ett artificiellt musselrev. Alltså är detta det perfekta stället att beställa en Moules frites på!

Undervattensrestaurangen kommer att ligga på Norges södra kust i fiskebyn Båly, fem timmar resväg från Oslo.

Vill du läsa mer om Europas första undervattensrestaurang? Klicka här

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.