Rihanna släpper herrkollektion – se hennes plagg här

Halsdukar, stora tygmärken på bröstet och ryggsäckar när Rihanna uppdaterar skoluniformen.

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2017-03-10 15:45  |  Lästid: 2 minuter

Rihanna presenterade under modeveckan i Paris en ny kollektion för både dam och herr, med inspiration från skolvärlden. Kollektionens namn är Fenty University och visades på Frankrikes nationalbibliotek. Kollektionen är den tredje i raden av superstjärnans kollektioner för Puma och ska hylla både toppstudenterna, gotharna, jocksen och kvarsittarna på Rihannas fiktionella universitet.

Kläderna då? De manliga modellernas hoodies, byxor, jackor och shorts var överdimensionerade, mönstrade och tydligt sport-influerade. Halsdukar, stora tygmärken på bröstet och ryggsäckar för tankarna till skoltemat till tonerna av bland annat Radiohead, M.I.A och Die Antwoord. Plaggen bestod också av skolgårdsklassiker som velour- och träningsoveraller, baseballjackor och luvtröjor.

– När jag gick i skolan var det alltid min dröm att kunna klä mig i vad jag ville, men på Barbados var det obligatoriskt med skoluniform. Det var väldigt roligt att ta fram dessa “back to school”-inspirerade plagg och visa upp dem på en sån majestätisk plats, säger Rihanna.

Förutom en skolinspirerad klädkollektionen förärades även Rihanna med "Humanitarian of the year"-priset från Harvards Universitet under den gångna veckan. Se videon från prisutdelningen här. 

Kollektionen som visades släpps i butik under hösten, och på puma.com/rihanna

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 09:45