Robin Paulsson: Kan inte vara utan Converse

2014 tog Anders Jansson på sig Nour El-Refais klänning, 2013 läste Danny Saucedo manus iförd brandmansuniform utan tröja och 2012 tog Rickard Olsson på sig en prickig puffig tröja som påminde om något en pirat skulle ha till rave-festen. På lördag är det Robin Paulssons tur att leda Melodifestivalen – och att klä på (eller av) sig. 

Markus Thunberg  |  Publicerad 2015-02-07 09:00  |  Lästid: 2 minuter

När Robin Paulsson, 31, fick frågan om att leda SVT:s flaggskepp med tre miljoner tittare och deltävlingar runt hela landet var hans fru Live Lausund höggravid.

I oktober förra året föddes parets son Benjamin.

– Jag och min fru hade måna diskussioner innan jag sa ja till det här. Men vi tänkte att det ändå bara är intensivt under ett par veckor och nu kör jag bara, säger han och fortsätter:
– Det har funkat jättebra, min son hänger med under tävlingarna och sedan är vi en del i Helsingborg och Malmö där vi bor.

Någon barnkris än så länge?

– Han har varit snäll. Det var en gång när vi skulle flyga och han skrek och skrek. Jag tänkte bara på att nu stör vi hela planet. Men det gick över och det är väl en sån sak som man tänker mest på själv.

Efter flera månader av planering och förberedelser är nu produktionen inne i ett hektiskt slutskede.

– Klart att det känns nervöst, nu vill jag bara sätta igång.

På lördag hälsar du och Sanna Nielsen miljontals tittare välkomna till den första deltävlingen i årets Melodifestival. Kan vi förvänta oss något banbrytande fantastiskt extravagant i klädväg?

– Jag har en enkel stil, i dag har jag boots, ja eller någon typ av kängor. Men nu under tävlingen har jag fått en stylist och har nya kläder i varje avsnitt!

Lite mer uppklätt?

– Varje deltävling får sitt eget tema och sedan ska jag matcha Sanna (Nielsen, reds anm) och då blir det inte så kul om jag har samma kostym i varje avsnitt och hon har nya snygga klänningar hela tiden.

Hur fixar du att ha en person som hjälper dig att klä dig?

– Jag är ju väldigt tråkig. Dennis (Bröchner), min stylist, har utmanat mig och fått mig att testa lite, testa andra färger. Jag har inga klädbyten under programmen så då får jag göra vad jag kan på en gång. Det är åndå Melodifestivalen så varför inte?

Det är en uppfattning stylisen Dennis Bröchner delar.

– Det som är tur är att Sanna och Robin Paulsson är väldigt lika. De är långa och har samma vänliga utstrålning som gör att ingen av dem sticker iväg åt något håll, och båda är väldigt öppna för nya idéer, säger Dennis till SVT.

Något plagg du inte kan vara utan?

– Nu är det vinter och jag har köpt ett par tjocka stickade tröjor, såna där ulltröjor, myströjor, som jag gillar. På sommaren gillar jag Converse.

Höga Allstars?

– Nej, låga faktiskt. Jag har 44.

Va?

– Ja, jag har storlek 44 i skor.

Jaha, bra storlek. Får du ha någon åsikt om bidragen i tävlingen?

– Nej, det får jag nog inte. Men jag kan säga att det är väldigt bra musik, det är brett och det är många hits och det kommer bli en väldigt bra tävling.

Vad gillar du själv för musik?

– Jag är en sån som kan hitta något i alla genrer, just nu är det ”Chandelier” med Sia. Den har en bra slinga, jag lyssnar inte så mycket på texterna faktiskt. Och innan dess ”Happy” med Pharrell Williams.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-01-03 12:12