Snart kommer iPhone 7 – här är alla rykten kring Apples nya telefon

Café sammanfattar ryktena inför iPhone 7 som väntas presenteras i nästa vecka!

Olle Arnell  |  Publicerad 2016-08-31 15:29  |  Lästid: 3 minuter
apple-iphone-7

Den inbjudan som Apple skickat inför eventet den 7 september då de väntas presentera nya iPhone 7.

Som vanligt när Apple ska presentera nya produkter föregås det av massor av rykten och spekulationer. Anledningen till det är lika välkänd som utstuderad för att skapa ett s.k. ”buzz”: Apple säger ingenting i förväg om vad som ska presenteras eller när de nya produkterna väntas komma.

Nu har de emellertid kallat till det årligt återkommande event de har i början av hösten. Den 7 september klockan 19 svensk tid förväntas vi få se och höra allt om Apples nya datorer och kanske framför allt: nya iPhone 7 – och spekulationerna är i full gång.

Här är de rykten som florerar inför släppet av iPhone 7.

1. Lagring

Det ryktas om att Apple kommer att ha 32GB som minsta lagringsutrymme och inte 16GB som tidigare. Även tillvalen kommer att dubblas till 128 eller 256 gigabyte istället för 64 eller 128.

2. Batteritid

Lagring och batteritid är ett ständigt gissel och de två saker som vi konsumenter efterfrågar en förbättring på allra mest. Det finns två rykten här, där båda är överens om att något kommer att göras åt batteritiden. Medan det ena menar att det inbyggda batteriet kommer att uppgraderas menar det andra ryktet att vi som behöver mer batteri för köpa ett extraskal för ca 600 kr som man sätter på mobilen, vilket skulle göra telefonen både avsevärt fulare och betydligt tjockare.

3. Hörlurar

Det här är nog den förändring som det snackats mest om. Ryktet gör gällande att iPhone 7 kommer att sakna det vanliga hörlursuttaget och därmed göra att samtliga lurar du äger är obrukbara till den nya telefonen. Alternativen uppges vara nya lurar som kopplas in i samma uttag där du laddar telefonen eller att du behöver köpa ett par lurar som går att koppla ihop med bluetooth. Om detta visar sig stämma lär det även gå att köpa till en adapter till ”gamla lurar”.

4. Kameror

Såvida de bilder som påstås ha läckts inifrån Apple inte är fejk kommer iPhone 7 Plus att ha dubbla kameror – en för färg och en för svartvit fotografering. Vanliga iPhone 7 uppges också, föga oväntat, få en bättre kamera, dock med en och samma kamera för både färg och svartvitt.

5. Hållbarhet

Det florerar rykten om att iPhone 7 kommer att vara vattentät. Det vore bra för alla oss som råkat bada med telefonen (minst en gång).

6. Hemknappen

Länge har det pratats om att den fysiska hemknappen kommer att försvinnaoch ersättas av en touch-yta. Om det är så att ryktet om att iPhone 7 kommer att vara vattentät stämmer låter den här förändringen fullt rimlig.

7. Utseende

Det verkar inte bli några större ändringar jämfört med iPhone 6S förutom att det sägs att den kommer i flera olika färger bland annat svart matt och svart blank. En annan detalj som sägs ändras är att antennlinjerna på baksidan kommer att vara mer diskreta.

8. Storlek

Det mesta tyder på att Apple behåller storleken på iPhone 6 (4,7 tums display) och iPhone 6 Plus (5,5 tums display) till de nya modellerna.

Spekulationerna är många och folk har även skissat på hur telefonen kan tänkas se ut. Här är några mer eller mindre troliga alternativ.

 

iphone-7-apple iphone-7-bild-3 apple-iphone-7-2 nya-iphone-7 iphone-7-bild

Vill du ha all information om iPhone 7 när den släpps? Skriv upp dig på Cafés nyhetsbrev!

[newsletter]

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-10-16 15:30