Hoppa till innehåll

Så reser du (mer eller mindre) gratis från Stockholm till Arlanda flygplats

Man utanför Arlanda terminal 5 som vinkar efter taxi

Det är vansinnigt dyrt med Stockholmstaxi och Arlanda Express. Här kommer ett lifehack för dig som inte vill bränna hela reskassan på väg till flygplatsen.

”Vad är ditt bästa lifehack?” är en typisk fråga i ett Proust questionnaire-liknande frågebatteri som den här tidningen gjort sig skyldig till att ställa till mängder av kända personer genom åren.

Nu är knappast undertecknad en känd svensk värdig att få svara på ett Proust questionnaire-liknande frågebatteri, men sitter man på ett kanon-lifehack så bör det vara allmängods, visst?

Det här lifehacket kan med fördel sållas in under ”nu jävlar lurar jag systemet, och dessutom sparar jag pengar på att lura det där jävla systemet!”-kategorin.

För snåljåp eller inte, visst är det ändå lite irriterande att behöva pynta 320 spänn för en Arlanda Express-biljett, det dubbla för en taxi eller 130 kronor i inpasseringsavgift när du tar pendeln enbart för att få BETRÄDA utrymmet som är Arlanda flygplats?

Lifehacket är mycket simpelt och kräver enbart ett SL-månadskort eller en SL-biljett. Du går tillväga enligt nedan trestegsraket:

1. Hoppa på pendeltåget 41 eller 42 från var du nu tar pendeln, men antagligen T-Centralen.

2. Dundra ut mot Märsta och vänta sedan på buss 583 som ligger i anslutning till pendelstationen i drygt tio minuter.

3. Du hoppar på nämnda buss och blir cirka tio minuter senare avsläppt vid ankomstdörren vid Sky City/terminal 5 på Arlanda där du alltså inte INTE behöver betala en inpasseringsavgift på 130 kronor.

4. Varsågod för tips!

Cafés tidigare digitala redaktör Joakim Almén skrev om nöje, nyheter, mode, teknik, livsstil och mycket annat.

Credits
Foto: Getty:

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.