Så åker du (mer eller mindre) gratis från Stockholm till Arlanda flygplats

Man utanför Arlanda terminal 5 som vinkar efter taxi

Det är vansinnigt dyrt med Stockholmstaxi och Arlanda Express. Här kommer ett lifehack för dig som inte vill bränna hela reskassan på väg till flygplatsen.

Joakim Almén | Foto: Getty  |  Publicerad 2021-11-01 10:30  |  Lästid: < 1 minut

”Vad är ditt bästa lifehack?” är en typisk fråga i ett Proust questionnaire-liknande frågebatteri som den här tidningen gjort sig skyldig till att ställa till mängder av kända personer genom åren.

Nu är knappast undertecknad en känd svensk värdig att få svara på ett Proust questionnaire-liknande frågebatteri, men sitter man på ett kanon-lifehack så bör det vara allmängods, visst?

Det här lifehacket kan med fördel sållas in under ”nu jävlar lurar jag systemet, och dessutom sparar jag pengar på att lura det där jävla systemet!”-kategorin.

För snåljåp eller inte, visst är det ändå lite irriterande att behöva pynta 300 spänn för en Arlanda Express-biljett, det dubbla för en taxi eller 120 kronor i inpasseringsavgift när du tar pendeln enbart för att få BETRÄDA utrymmet som är Arlanda flygplats?

Lifehacket är mycket simpelt och kräver enbart ett SL-månadskort eller en SL-biljett.

1. Du tar pendeln från var du nu tar pendeln, men antagligen T-Centralen.

2. Du dundrar ut mot Märsta och väntar sen på buss 583 som ligger i anslutning till pendelstationen i drygt tio minuter.

3. Du hoppar på nämnda buss och blir cirka tio minuter senare avsläppt vid ankomstdörren vid Sky City/terminal 5 på Arlanda där du alltså inte INTE behöver betala en inpasseringsavgift på 120 kronor.

4. Varsågod för tips!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2021-11-01 10:35