Skip to content

Så gör du Emil Årengs skogsvariant av Tom Collins

Jonas Strandberg

Cafés dryckesredaktör Emil Åreng blandar drinkar på svenskproducerade råvaror.

Stjärnbartendern Emil Åreng driver till vardags hyllade Facit Bar i Umeå. Utöver att Facit erbjuder barhäng i toppklass är barens alla råvaror svenskproducerade, något Åreng nu tar med sig i han och Cafés gemensamma Youtube-serie Café Åreng.

I dagens avsnitt blickar Emil norrut, när Norrbottens destilleri står i fokus. Bland annat bjuds det på en väldigt svensk och framförallt norrländsk twist på den tidlösa klassikern Tom Collins.

SKOGSCOLLINS
Norrbottens Destilleri Forest Dry Gin
5cl Forest
3cl rosenkvitten
1,5 cl sockerlag
5 cl Sodavatten

  • Blanda Forest, rosenkvitten och sockerlag ordentligt i en shaker.
  • Smaka av.
  • Tillsätt sodavatten.
  • Sila upp i ett glas med mycket is.
  • Voilà! En fantastisk Skogscollins där ginen verkligen får prata för sig själv.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.