Så gör du Emil Årengs skogsvariant av Tom Collins

Cafés dryckesredaktör Emil Åreng blandar drinkar på svenskproducerade råvaror.
Jonas Strandberg |
Publicerad 2023-06-02 14:21 |
Lästid: < 1 minuter
Stjärnbartendern Emil Åreng driver till vardags hyllade Facit Bar i Umeå. Utöver att Facit erbjuder barhäng i toppklass är barens alla råvaror svenskproducerade, något Åreng nu tar med sig i han och Cafés gemensamma Youtube-serie Café Åreng.
I dagens avsnitt blickar Emil norrut, när Norrbottens destilleri står i fokus. Bland annat bjuds det på en väldigt svensk och framförallt norrländsk twist på den tidlösa klassikern Tom Collins.
SKOGSCOLLINS
Norrbottens Destilleri Forest Dry Gin
5cl Forest
3cl rosenkvitten
1,5 cl sockerlag
5 cl Sodavatten
- Blanda Forest, rosenkvitten och sockerlag ordentligt i en shaker.
- Smaka av.
- Tillsätt sodavatten.
- Sila upp i ett glas med mycket is.
- Voilà! En fantastisk Skogscollins där ginen verkligen får prata för sig själv.

Uppdaterad 2023-06-05 08:34