Det bästa med en shakshuka är att den förvisso är ett mycket uppskattat inslag på bruncher, men också fungerar utmärkt som huvudattraktion. En av de bästa äggrätterna vi har, får man säga. Så här gör du!
Ingredienser:
2 lökar
2 vitlöksklyftor
1 paprika
Olivolja
2 msk tomatpuré
400 g tomatkross
4 ägg
Aleppopeppar
Espelettepeppar
Rökt paprikapulver
Hel spiskummin
Salt
Socker
Svartpeppar
Mynta
Koriander
Gör så här:

Hacka lök, vitlök och paprika i tärningar och fräs i olivolja. Tillsätt kryddorna och låt fräsa med i ett par minuter så de vaknar till liv (ni fattar).
Tillsätt tomatpurén och fräs med några minuter till, för det måste man tydligen göra. Kom ihåg att salta och peppra i lager!
Tillsätt tomatkrossen och låt koka utan lock i 5-10 minuter till en tjock gryta.
Gör 4 urgröpningar och knäck ned äggen i hålen. Koka under lock i några minuter till, så ägget sätter sig men fortfarande är krämigt i mitten.
Toppa med riven mynta, grovhackad koriander och olivolja. Servera med mjuka (men som snart blir hårda) libabröd!
