Den mediala uppmärksamhet som riktats åt Five Guys första svenska restaurang är inte nådig. Mycket har handlat om priserna som läckte ut på förhand och väckte en hel del känslor. För att reda ut frågetecknen (och äta lite hamburgare) besökte Cafés matskribent tillika burgarkonnässör Jonas Cramby Stockholmsrestaurangen för att testa menyn.

En stor del av Five Guys koncept är möjligheten att modifiera sin beställning i detalj, något Cramby i sin recension lyfte fram som extra positivt. Det går att komponera sin burgare lite hur man vill, med en rad olika tillbehör. Med alla dessa valmöjligheter är det förstås lätt att bli lite rådvill. Hur gör man egentligen den optimala Five Guys-burgaren?

Så gör du Jonas Crambys Five Guys-beställning:
– Deras Grilled Cheese består av två uppånervända hamburgerbröd med smält amerikansk ost mellan. Detta kanske inte låter så spännande men ett tips, eller hack om du så vill, är att addera en eller två beefpattys, grillad lök, jalapeno, pickles, senap och majjo – så har du en otroligt god Patty Melt! Måltidens höjdpunkt och lätt min standardbeställning från och med nu.
Läs även: Cramby testar Five Guys: ”Roligt att fundera ut sin perfekta kombo”