Hoppa till innehåll

Så gör du King i köket-gängets ankbröst med apelsinsås

I Youtubeserien King i köket coachar stjärnkocken Albin Edberg komikern och författaren Johan Hurtig Wagrell till att bli just king i köket. Den här veckan bjuds det på ankbröst med apelsinsås.

Dags för något extra gott inför helgen? Varför inte prova detta recept på anka med apelsinsås? Om det är första gången du lagar den klassiska rätten behöver du inte oroa dig, Albin och Johan från King i köket guidar dig igenom receptet i senaste videon nedan.

Foto: Jens Rosengren

SAUCE L’ORANGE
2 personer, eller 1 Johan Hurtig Wagrell

Du behöver;
Putset från 2 ankbröst
2 st bananschalotten, finhackade
2 msk socker
Saft och juice från 2 apelsiner
3 dl rostad kycklingbuljong
25 gram smör
Salt
Ev. maizenaredning

Häll av allt fett från stekpannan efter du stekt dina ankbröst och ställ tillbaka stekpannan på värmen på hög temperatur. Skicka ner allt puts från ankan och stek ut så att fettet börjar släppa. GÅ I med schalottenlöken och snurra runt ett varv, innan du strösslar över sockret och låter det smälta. Häll på apelsinjuice- och skal och låt reducera tills tjockt. Gå på med kycklingbuljongen, ge ett uppkok och sila sedan såsen ner i en kastrull. Ställ tillbaka kastrullen på spisen och reducera. Smaka av under tiden. Ta av från värmen och vispa ner smöret. Smaka av med salt, socker och ev. mer apelsin. Red av med maizenaredning vid behov. KLART!

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.