Hoppa till innehåll

Så klär du dig (inte) i sommarvärmen – Daniel Lindström guidar i Morgonstudion

Det är äntligen sommar! Med den plötsliga värmen aktualiseras förstås frågan om klädsel. Vad kan vi egentligen tänka på när det gäller strumptrender, shorts och badkläder?

Cafés moderedaktör Daniel Lindström gästade i morse SVT:s Morgonstudion för att prata om hur vi egentligen ska klä oss nu när sommarvärmen drar över landet. Den på senare tid väldigt omdebatterade ankelstrumpan fick sig en känga.

”Jag tycker att det mest problematiska med den modellen är när man tar av sig skorna och går in i ett hus eller en lägenhet. Då blir jag väldigt obekväm.”

Dessutom – när är det egentligen okej att ha shorts i jobbsammanhang? Finns det några tydliga etikettregler att tänka på?

”Om jag skulle gå till en bank för att ta ett stort lån eller köpa en bostad, då skulle jag bli förvånad om banktjänstemannen satt i shorts. Jag skulle inte få förtroende för den personen. Det beror på vad du har för jobb. Jobbar du på ett café eller en förskola är det klart att du ska få ha shorts.”

Foto: SVT

Se hela inslaget från SVT:s Morgonstudion här.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.