Hoppa till innehåll

Så lagar du bäst Marcus Samuelssons växtbaserade burgare

Foto: Peas of Heaven

Dopa burgarna med stjärnkockens vitlöksdoftande onion jam.

Marcus Samuelsson är aktuell med ett samarbete med Peas of Heaven, kända för sina växtbaserade produkter. Nu delar han med sig av sitt godaste sätt att tillaga hamburgarna med sin smakrika BBQ onion jam och sin egen dressing.

Foto: Peas of Heaven

M’s SmashBurger

4 portioner, ca 20 minuter

4 Marcus Samuelsson Köttfria Burgare, Peas of Heaven

4 rostade brioche hamburgerbröd

½ dl rostad lök

1 dl M Sauce (se recept nedan)

4 msk BBQ onion jam

4 skivor plantbased cheddarost

4 skivor tomater

1 kruka krispsallad

BBQ Onion Jam: 

2 msk olivolja

4 tunnskivade vitlöksklyftor

2 tunnskivade rödlökar

1 dl bbqsås

2 tsk berberekrydda

M Sauce: 

1 dl majonnäs

½ dl hackad dill

1 msk rostad vitlökspuré

½ msk pressad citronsaft

Salt och peppar

Gör så här:

1. BBQ Onion Jam:Värm olivoljan i en panna, stek vitlöken 2-3 minuter utan att den får färg, tillsätt rödlök och fortsätt stek under omrörning ca 8-10 minuter på svag värme.

2. Tillsätt bbqsås och berberekrydda och sjud ytterligare 3-5 minuter.

3. M Sauce: Blanda alla ingredienser till såsen, smaka av med salt och peppar.

4. Smasha burgaren med ett järn eller stekspade. Stek ett par minuter på varje sida. Lägg på ostskiva och låt smälta ner. 

5. Lägg ihop burgaren med M Sauce, sallad, burgare,tomat, bbq onion jam och rostad lök.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.